НОВИНИ

Д-р Марин Буков е лауреат в президентската инициатива Награда „Джон Атанасов“ за 2023 година

Младите, талантливи и енергични учени прославят България по света, заяви държавният глава Румен Радев на церемонията по връчването на отличията в 21-ото издание на президентската инициатива

Започва набирането на кандидатури в конкурса за отличията в президентската инициатива Награда „Джон Атанасов“ – 2023 година

През юли 2023 г. стартира ежегодният конкурс за Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на Република България, носещ името на Джон Атанасов - един от създателите на първия електронен цифров компютър с регенеративна памет.

Д-р Борис Банков е лауреат в категория Награда „Джон Атанасов“ в тазгодишния конкурс на президентската инициатива

Държавният глава Румен Радев връчи отличията в 20-ото издание на президентската инициатива Награда „Джон Атанасов“

Стартира конкурсът за отличията в инициативата на Президента на Република България Награда „Джон Атанасов“ – 2022 година

На 1 юли 2022 г. стартира 20-ото издание на президентската инициатива Награда „Джон Атанасов“.

Д-р Венелин Тодоров е носителят на голямата Награда „Джон Атанасов“ за 2021 година

Държавният глава Румен Радев приветства днес на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 лауреатите в президентската инициатива Награда „Джон Атанасов“ за 2021 гoдина. Пред гостите на церемонията президентът подчерта, че постиженията на младите учени са повод за гордост, защото резултатът от работата им намира приложение във всички развити държави и допринася за развитието на жизненоважни сфери като образование, наука, икономика, здравеопазване, сигурност.

Стартира конкурсът за отличията в инициативата на Президента на Република България Награда „Джон Атанасов“ – 2021 година

На 10 юни 2021 г. стартира ежегодният конкурс за Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на Републиката, носещ името на световноизвестния изобретател от български произход Джон Атанасов – създател на първия електронен цифров компютър с регенеративна памет.

Д-р Златко Минев е носителят на голямата Награда „Джон Атанасов“ за 2020 година

Държавният глава Румен Радев приветства днес на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 лауреатите в президентската инициатива Награда „Джон Атанасов“ за 2020 гoдина. Пред гостите на церемонията президентът открои обществената значимост на разработките на младите български изследователи в областта на компютърните науки - от оригинални устройства за дистанционно следене на параметрите на човешкото здраве до революционен пробив в квантовата физика.

Започва конкурсът за отличията в инициативата на президента Награда „Джон Атанасов“ – 2020 година

На 25 май 2020 г. стартира ежегодният конкурс за Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на Република България, носещ името на световноизвестния изобретател от български произход Джон Атанасов – създател на първия електронен цифров компютър с регенеративна памет.

Д-р Свилен Кънев е носителят на голямата Награда „Джон Атанасов“ за 2019 година

Държавният глава Румен Радев приветства днес на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 лауреатите в президентската инициатива Награда „Джон Атанасов“ за 2019 гoдина. Пред гостите на церемонията президентът открои обществената значимост на разработките на младите български изследователи в областта на компютърните науки, много от тях подкрепени с патенти.

Започва конкурсът за отличията в инициативата на Президента на Република България Награда „Джон Атанасов“ – 2019 година

На 1 юни 2019 г. стартира ежегодният конкурс за Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на Републиката. Конкурсът носи името на световноизвестния изобретател от български произход Джон Атанасов – създател на първия електронен цифров компютър с регенеративна памет.

Д-р Петър Цанков е носителят на голямата Награда „Джон Атанасов“ за 2018 година

Държавният глава Румен Радев приветства днес на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 лауреатите в президентската инициатива Награда „Джон Атанасов“ за 2018 гoдина. Пред гостите на церемонията президентът открои обществената значимост на разработките на младите български изследователи в областта на компютърните науки, много от тях подкрепени с патенти.

Започва конкурсът за Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на Републиката за 2018 година

На 8 май 2018 г. стартира ежегодният конкурс за Наградата на Президента на Републиката на името на световноизвестния изобретател от български произход Джон Атанасов, създал първия електронен цифров компютър с регенеративна памет.

Д-р Васил Денчев е носителят на наградата "Джон Атанасов" за 2017 година

Д-р Васил Денчев - доктор по компютърните науки и главен архитект на квантов софтуер в Google е носителят на голямата Награда „Джон Атанасов“ за 2017 година. Научните му интереси и професионален опит са предимно в сферата на квантовата информатика, която привлича неговия интерес по време на следването му.

Започва конкурсът за Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на Републиката за 2017 година

На 15 май 2017 г. стартира ежегодният конкурс за Наградата на Президента на Републиката, носещ името на световноизвестния изобретател от български произход Джон Атанасов, създател на първия електронен цифров компютър.

Трима млади учени са носителите на тазгодишната Награда „Джон Атанасов“

На 4 октомври, 2016 г., на официална церемония в Бизнес Инкубатора на София Тех Парк, президентът Росен Плевнелиев награди д-р Елица Кьосева, д-р Зорница Козарева и д-р Веселин Райчев с Наградата "Джон Атанасов".

57 са кандидатите за отличията „Джон Атанасов” за 2016-та годинa

В понеделник, 22 август, приключи изключително успешната кампания за участие в конкурса за президентските отличия „Джон Атанасов“ за 2016 г.

Започва конкурсът за Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на Републиката за 2016 година

От 10 май 2016 г. стартира ежегодният конкурс за връчването на Наградата на Президента на Републиката. Крайният срок за кандидатстване за отличията е 22 август.

Д-р Цено Галчев е носителят на президентската наградата „Джон Атанасов“ за 2015г.

Специалистът по микро-електромеханични системи д-р Цено Галчев е тринадесетият лауреат на президентската награда „Джон Атанасов“, присъждана за постижения в областта на компютърните науки.

Започва конкурсът за Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на Републиката за 2015 година

От 20 май 2015 г. стартира ежегодният конкурс за връчването на Наградата на Президента на Републиката на името на световноизвестния изобретател от български произход Джон Атанасов създал първия цифров електронен компютър.

Носителите на отличията „Джон Атанасов“ ще участват за втора поредна година в Софийския фестивал на науката

Администрацията на президента, за втора поредна година, ще бъде партньор на юбилейното, пето, издание на Софийския фестивал на науката, който ще се проведе от 14 до 17 май на сцената на Театър „София“ и парка „Заимов“ в столицата.

Младият учен д-р Слав Петров е носител на президентската награда „Джон Атанасов“ за 2014 г.

Президентът Плевнелиев определи носителите на отличията „Джон Атанасов“ като „забележителните млади българи, които работят на ръба на познатото и променят света, в който живеем“. „Българските изследователи имат капацитета да задават дневния ред в областта на информационните технологии в региона и по света“, заяви държавният глава. Президентът посочи, че с годините наградите „Джон Атанасов“ са се превърнали в притегателна точка за младите и успяващи българи, независимо къде те се реализират и живеят.

Най-добрите проекти за лого на президентските награди „Джон Атанасов“ ще бъдат представени в изложба

На 18 септември, четвъртък, от 18.00 часа в сградата на „Betahaus“ в София (ул. „Крум Попов“ 56-58) ще бъде открита изложба с 20-те най-добри предложения за лого на президентските отличия „Джон Атанасов“. Проектите участваха в конкурса, обявен от Администрацията на Президента, за графичен символ на отличията.

Отличията „Джон Атанасов“ имат ново лого

Състоя се заключителният етап на конкурса за лого на президентските отличия „Джон Атанасов“. От постъпилите 67 кандидатури до финалния кръг достигнаха 6 предложения на дизайнерите Габриела Александрова и Мартин де Боасю, Мария Цветкова, Мартин Калев, Самуил Лефтеров, Станислав Стоянов и Стелиан Касабов.

Шест проектни предложения са номинирани за финалния кръг в конкурса за лого на президентските отличия "Джон Атанасов"

Общо шест проектни предложения са номинирани за финалния кръг на обявения от Администрацията на Президента конкурс за оригинално и разпознаваемо лого на отличията за забележителни постижения в сферата на информационните и комуникационните технологии „Джон Атанасов“. Победителят ще бъде избран на 20 август и оповестен на 21 август т.г.

Отличията „Джон Атанасов“ търсят новото си лого

Отличията „Джон Атанасов“ търсят новото си лого Администрацията на Президента на Република България обявява конкурс за оригинално и разпознаваемо лого на наградите и грамотите „Джон Атанасов“ за забележителни постижения в сферата на информационните и комуникационните технологии. Инициативата отличава обещаващи млади учени и се провежда в памет на най-знаменития изследовател от български произход в областта на информационните технологии, дал значим тласък на съвременното развитие на света.

Отличията „Джон Атанасов“ на Софийския фестивал на науката 8-11 май 2014 г.

Администрацията на Президента ще бъде партньор на четвъртото издание на Софийския фестивал на науката, който ще се проведе от 8 до 11 май на сцената на Театър „София“ и парка „Заимов“ в столицата. Едни от най-утвърдените български и световни учени ще извадят науката „на светло“, представяйки на достъпен език най-новите достижения в областта на генетиката, екологията, компютърните технологии и много други.

Конкурсът за наградите „Джон Атанасов“ ще се проведе за дванадесета поредна година

Днес, 3 април, стартира конкурсът за наградата на името на световноизвестния изобретател от български произход Джон Атанасов. Отличията „Джон Атанасов“ на Президента на Републиката за постижения в областта на информационните и комуникационните технологии ще бъде връчено от държавния глава за дванадесета поредна година.

Д-р Петър Кормушев е единадесетият носител на приза „Джон Атанасов”

В деня на професионалния празник на специалистите по компютърна техника, информационни технологии и автоматика, 4 октомври, на тържествена церемония на “Дондуков” 2 президентът Росен Плевнелиев отличи д-р Петър Кормушев с награда “Джон Атанасов” за значими постижения в областта на информационните и комуникационните технологии.

На 4 октомври отбелязваме 110 години от рождението на Джон Атанасов

На 4 октомври тази година се навършват 110 години от рождението на известния изобретател от български произход д-р Джон Винсент Атанасов. Администрацията на президента на Република България, съвместно с Техническия университет – София, Съюза по автоматика и информатика „Джон Атанасов“, БАИТ, БАСКОМ, ИКТ Клъстер, София Тех Парк, Българската академия на науките, технологичния сайт IDG.BG и в-к Computerworld организират поредица от събития, отбелязващи тази годишнина.

Димитър Вулджев спечели златен медал на Международната олимпиада по информационни технологии в Грузия

България завоюва златен медал с проекта „Relate2Spot“ на Международната олимпиада по информационни технологии, която се проведе от 25 до 27 април т.г. в столицата на Грузия, Тбилиси. Автор на спечелилия престижното отличие проект е Димитър Вулджев, ученик в 12-ти клас на Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“, който е и носител на грамота „Джон Атанасов – ученици и техните преподаватели“ за 2012 г.

От днес започва конкурсът за присъждане на наградите на Президента на Републиката „Джон Атанасов“ за 2013 година

От днес, 4 април, започва 11-то издание на конкурса за връчването на наградите на Президента на Републиката „Джон Атанасов“ на млади учени с постижения в сферата на информационните и комуникационните технологии.

Администрацията на Президента обявява конкурс за оригинално лого на инициативата „Джон Атанасов“

Администрацията на Президента обявява конкурс за оригинално и разпознаваемо лого на състезанието за млади учени за наградите и грамотите „Джон Атанасов“ за забележителни постижения в сферата на информационните и комуникационните технологии.

Завърши първият етап на конкурса за лого на отличията „Джон Атанасов“

На 5 август 2014 г. ще се състои вторият етап на конкурса – отваряне на събраните 67 конкурсни предложения, преглед за съответствие с предварително обявените и публикувани правила за участие и допускане до класиране.

Д-р Димитър Жечев е носителят на тазгодишната награда „Джон Атанасов” на Президента на Републиката

На специална церемония в Гербовата зала на “Дондуков” 2 президентът Росен Плевнелиев отличи д-р Димитър Жечев с награда “Джон Атанасов” за значими постижения в областта на информационните и комуникационните технологии.

Президентът Росен Плевнелиев връчва награда „Джон Атанасов” за перспективен млад изследовател в сферата на информационните и комуникационни технологии

Президентът Росен Плевнелиев продължава традицията на учредената през 2003 г. награда „Джон Атанасов“, основана на името на създателя на първия електронен компютър - известният учен от български произход Джон Атанасов.

Още от ИНИЦИАТИВИ


ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПОСЛАНИЕ ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ


Полезни връзки