БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

15 юли 2012 | 12:12

 

„Българската Коледа“ е благотворителна инициатива на Президента на Република България, която има за цел да насърчава дарителството, да спомага за решаване на значими за обществото проблеми, касаещи здравето на децата и да подпомага лечението на деца.

Разпределението на набраните средства се реализира съвместно от Президентската институция, Българската национална телевизия, Нова телевизия и Експертния съвет към инициативата „Българската Коледа“. Участието на водещи специалисти в областта на детското здраве, неправителствени и пациентски организации допринася за спазване принципите на публичност и прозрачност.

В резултат на дарителската кампания 2019/2020 г. и проявената съпричастност на хиляди добродетелни българи, през 2020 г. „Българската Коледа“ разполага с бюджет от 2 460 000 лв.

През 2020 година са подпомогнати 500 деца за осъществяване на диагностика, лечение и рехабилитация на обща стойност 894 602 лв. и е осигурена медицинска апаратура за 15 лечебни заведения от цялата страна на обща стойност 1 409 033 лв.

По традиция, на 1 декември 2020 година стартира новото осемнадесето издание на благородната кауза, което е под надслов: „Заедно за децата с хронични заболявания – да превърнем надеждата в реалност“.

Инициативата протяга ръка за поредна година към всички деца с различни заболявания, състояния и увреждания, които се нуждаят от средства за осъществяване на диагностика, лечение, включително медикаментозно, рехабилитация, логопедична и психологична терапия, нуждаят се от медицински изделия и помощни средства.

Новото издание на „Българската Коледа” си поставя за цел да помогне за съвременното лечение на децата и като осигури високотехнологична апаратура за прецизна диагностика, лечение и рехабилитация в университетски и многопрофилни лечебни заведения. Защото вярваме, че чрез осигуряването на такава ще разширим възможностите на българските лекари да прилагат съвременни иновативни методи на лечение. Защото вярваме, че всяко дете заслужава щастливо детство и пълноценен живот.

Възможните начини да подкрепите каузата „Българската Коледа“ са:

 

Чрез изпращане на SMS на кратък номер 1117 за А1, Vivacom и Telenor.

С всеки SMS дарявате 1 лев на дете в беда.

За абонати по договор стойността на един SMS е 1 лв.

За потребители на предплатени услуги на всички мобилни оператори стойността е 1,20 лв. с ДДС. 

 

Чрез обаждане на номер 09001117 за фиксирани абонати на Vivacom и А1.

С всяко обаждане помагате с 1 лев на дете в беда.

Стойността на всяко обаждане е 1 лв. 

 

С банков превод на:

Получател: БНТ, за „Българската Коледа“

IBAN: BG13UBBS80023300186210

BIC код: UBBSBGSF

Банка: Обединена българска банка. 

 

С превод по интернет с банкова карта или чрез ePay.bg.

Необходимо е да имате регистрирана в ePay.bg банкова карта или микросметка.

За дарение чрез микросметка не се начисляват такси.

При дарение чрез дебитна или кредитна карта ще ви се удържи автоматично такса за транзакцията според тарифата на банката-издател на картата.

Можете да използвате и международна кредитна карта.

 

Повече информация за благотворителната инициатива, реда за кандидатстване, както и начините, по които могат да бъдат правени дарения, са посочени на сайта www.bgkoleda.bg

 

Още от ПРЕЗИДЕНТ


ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПОСЛАНИЕ ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

НАЗНАЧАВАНЕ НА ЦИК

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА

ТРИ МОРЕТА - БЪЛГАРИЯ 2021

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ


Полезни връзки