Новини

Държавният глава: Левски е онзи хоризонт, към който всички трябва да гледаме с надежда

19 февруари 2017 | 19:07
„Левски е онзи хоризонт, към който всички трябва да гледаме с надежда, всички ние - слабите и силните, обезверените и вярващите, всички ние - българите. Той е нашето упование“. Това заяви президентът Румен Радев на възпоменателната церемония по повод 144 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.

Държавният глава в Мюнхен: Международната общност се нуждае от стратегия за дългосрочно решение на миграционната криза

17 февруари 2017 | 17:05
Международната общност трябва да се обедини за изработването на стратегия, която да предвиди в дългосрочен план необходимите мерки за справяне с бежанската и миграционната криза. За това призова президентът Румен Радев на работна среща в рамките на Мюнхенската конференция по въпросите на сигурността, посветена на проблемите на бежанците в Европа.

Президентът Румен Радев: Отношенията с Германия са от стратегическо значение за България

6 февруари 2017 | 16:04
Държавният глава призова страната ни да получи достъп до шенгенската визова информационна система

Румен Радев на неформалния Европейски съвет в Малта: За България е важно да се гарантира сигурността по всички външни граници на ЕС

3 февруари 2017 | 19:07
За България е изключително важно с повишено внимание да следи и региона на Източно Средиземно море и сухопътните маршрути в Източна Европа, които гарантират и сигурността на българските граници, e подчертал на срещата държавният глава.

Президентът Румен Радев: България разчита на НАТО като гарант за сигурността на държавите членки

31 януари 2017 | 14:02
За България НАТО е изключително важна организация, която защитава сигурността на държавите членки и дава своя принос за стабилността в нашия регион. Това заяви президентът Румен Радев на съвместна пресконференция с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Брюксел. Румен Радев подчерта, че посещението на Главната квартира на НАТО, в рамките на първата му работна визита в чужбина като държавен глава, доказва значението на Алианса за България като организация на споделени ценности и отговорности и за колективната сигурност и отбрана.

Вицепрезидентът призова за създаването на общ регистър за интеграцията на децата-бежанци

24 февруари 2017 | 14:02
За създаване на общ регистър, с който да работят всички институции, които имат отношение към интеграцията на деца-бежанци апелира вицепрезидентът Илияна Йотова, която взе участие в Международната конференция „Пътят на мигрантите – проблеми и решения в интегрирането им чрез образователните системи“. Форумът се провежда в София под патронажа на българския вицепрезидент.

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в Световния форум за междукултурен диалог в Баку

23 февруари 2017 | 17:05
Вицепрезидентът на България Илияна Йотова получи официална покана за участие в Световния форум за междукултурен диалог, който ще се проведе на 5 и 6 май в Баку. Поканата бе връчена на среща с посланика на Азербайджан Наргиз Гурбанова.

България ще бъде домакин на форум, посветен на перспективите за развитие на европейския отбранителен и космически сектор

23 февруари 2017 | 14:02
Държавите членки на Европейския съюз трябва да обединят усилията си, за да улеснят достъпа на малките и средни предприятия (МСП) до общия пазар, с което ще бъде задълбочен и процесът на европейска интеграция. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и на европейския комисар по вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и малки и средни предприятия Елжбета Бенковска, който се срещнаха днес на „Дондуков“ 2.

Държавният глава Румен Радев подписа указ за освобождаване от длъжност на главния секретар на МВР Георги Костов

22 февруари 2017 | 18:06
Президентът Румен Радев подписа днес указ, с който освободи от длъжност главния секретар на Министерството на вътрешните работи Георги Костов.

Студенти по право в СУ „Св. Климент Охридски“ се запознаха с президентската институция

22 февруари 2017 | 11:11
Студенти по право в СУ „Св. Климент Охридски“ се запознаха с президентската институция в рамките на своята ежегодна практика по Конституционно право.

Полша подкрепя позицията на България за запазване на Кохезионната политика след 2020 г.

18 февруари 2017 | 14:02
Развитието на отделните държави и региони в Европейския съюз както и свързващата ги инфраструктура не е равномерно и това налага да бъде оказана допълнителна подкрепа за реализацията на проектите за транспортна и енергийна свързаност в Централна и Източна Европа. Това беше общата позиция на президентите на България и Полша Румен Радев и Анджей Дуда, които проведоха двустранна среща днес в Мюнхен.

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА

фев 24, 2017

Вицепрезидентът Йотова ще участва в международна конференция, посветена на мигрантите

Прочети повече >

фев 23, 2017

Държавният глава Румен Радев ще се срещне с европейския комисар Елжбета Бенковска

Прочети повече >

ГАЛЕРИЯ


Президентът Румен Радев участва във възпоменателната церемония по повод 144 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски

ОНЛАЙН ВИДЕО


ИНТЕРВЮТА


Интервю на президента Румен Радев за Euractiv.com
яну 30, 2017,

РЕЧИ И ИЗЯВЛЕНИЯ


Слово на президента Румен Радев на възпоменателната церемония по повод 144 години от гибелта на Васил Левски
фев 19, 2017,
ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ


Полезни връзки