24 май 2024 | 00:12

Програма на президента и вицепрезидента за 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност

На 24 май, петък, президентът Румен Радев ще участва в официалното честване на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

В 10.30 часа пред сградата на президентската институция държавният глава ще се присъедини към тържественото шествие по повод празника. От 11.00 часа президентът ще участва в официалната церемония пред Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, където ще отправи приветствие и ще поднесе цветя на паметника на светите братя. От 11.40 часа в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ президентът ще разгледа документалната изложба „Непознатият „Рибен буквар“, посветена на 200-годишнината от издаването на първия български светски буквар на д-р Петър Берон.

От 18.30 часа в Националния исторически музей в София държавният глава Румен Радев и съпругата му Десислава Радева ще бъдат домакини на традиционния прием по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

***

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще чества 24 май с жителите и гостите на град Чепеларе

На 24 май, петък вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде в град Чепеларе, където заедно с жителите и гостите ще чества Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Празничното шествие е от 11.00 часа.

 

 

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПОСЛАНИЕ ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ


Полезни връзки