СЪПРУГА НА ПРЕЗИДЕНТА

9 февруари 2024 | 15:03

Десислава Кирилова Радева е родена в Бургас на 9 юли 1969 г. Учи в Английската гимназия „Гео Милев“ в Бургас, а след това и в Университета за национално и световно стопанство, специалност „Финанси и кредит“. В студентските си години е работила като сътрудник на министъра на земеделието в периода 1991-1995 година.  
 
Професионалната си кариера Десислава Радева развива в сферата на връзките с обществеността, комуникационния и маркетинговия мениджмънт. В тази област тя е участвала в разработването на различни кампании и проекти в български и в международни компании, представени в България. Била е маркетинг мениджър във Фондация „Работилница за граждански инициативи", ангажирана със социалното развитие на различни общности. Работила е при реализацията на популярни български телевизионни продукции.
 
От 2011 година работи в командването на Военновъздушните сили на България. През 2014 година отговаря за външната и вътрешната комуникация на институцията. През същата година Десислава Радева инициира и популяризира авиошоу „Това сме ние“, посветено на 102-годишнината на българската военна авиация и събрало над 100 000 присъстващи на летище "Враждебна" в София. Автор и сценарист на множество късометражни филми за Военновъздушните сили на България.
 
През 2016 година взема активно участие в кандидатпрезидентската кампания на своя съпруг Румен Радев.
Инициативите на г-жа Радева са насочени към съхраняването и развитието на българския език и литература, популяризирането на българските традиции, изкуство и култура. Фокус в дейността ѝ са подкрепата за децата, детското здравеопазване и образование. Със съпруга си ежегодно са домакини на традиционен абитуриентски бал за младежи, настанени в приемни семейства и в Центрове за настаняване от семеен тип - част от инициативата "Подкрепи една мечта“. Участва в събитията, посветени на благотворителната инициатива под патронажа на президента "Българската Коледа", в подкрепа на деца, нуждаещи се от диагностика, лечение и рехабилитация.
 
Владее английски и руски език.

Още от ПРЕЗИДЕНТ


ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПОСЛАНИЕ ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ


Полезни връзки