12 юни 2019 | 00:12

Президентът Румен Радев ще участва в кръгла маса на тема „Предстоящ избор на главен прокурор – критерии и обществени очаквания“

На 12 юни, сряда, от 10.00 часа на „Дондуков 2“ президентът Румен Радев ще открие кръгла маса на тема „Предстоящ избор на главен прокурор – критерии  и обществени очаквания“. За участие са поканени представители на неправителствения сектор – организации, имащи отношение към съдебната система и съсловни професионални  организации на юристи.

Кръглата маса е в продължение на поредицата от разговори, които президентът проведе с представители на съдебната и изпълнителната власт във връзка с критериите за избор и правомощията на следващия главен прокурор. Срещите целят да отговорят на обществените очаквания за прозрачна процедура за избор на следващ главен прокурор, която завършва с указ на държавния глава.

 

***


По инициатива на вицепрезидента Илияна Йотова ще се проведат три културни прояви за българите в Аржентина


Три културни прояви, свързани с българската общност в Аржентина, ще се проведат по инициатива на вицепрезидента Илияна Йотова.

На 12 юни, от 18.00 часа в зала „Проф. Васил Геров“, Национален дарителски фонд „13 века България“, ще бъде открита изложбата „Обиколка на света за 270 дни“ на аржентинската художничка Стела Сиди и прожектиран едноименният документален филм. Когато е едва на четири години, Стела Сиди и семейството й предприемат дългото пътуване от България до Аржентина.

На събитието ще бъде представена и книгата „Лекар“ на почитания доктор от български произход Хорхе Мичофф. Преводът на „Лекар“ е на Ружка Николова, носителка на отличието „Българка на годината“ на Държавната агенция за българите в чужбина. По идея на вицепрезидента Йотова предговорът разказва историята на българската емиграция в Аржентина.
 

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ


Полезни връзки