Започва конкурсът за Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на Републиката за 2017 година

15 май 2017 | 15:03

На 15 май 2017 г. стартира ежегодният конкурс за Наградата на Президента на Републиката, носещ името на световноизвестния изобретател от български произход Джон Атанасов, създател на първия електронен цифров компютър.

Наградата „Джон Атанасов“ се връчва от 2003 г. на изявили се в световен мащаб млади български учени и изследователи в областта на компютърните науки.

Сред лауреатите на президентската награда са ръководители на изследователските центрове на водещи изследователски институти и мултинационални компании в различни направления на компютърните науки.

 

В президентската инициатива през 2017 г. ще се връчват отличия в следните категории:

 

1.   Награда „Джон Атанасов“ на Президента на Република България - връчва се на млади български учени, изявили се в областта на компютърните науки, с цел насърчаване в световен мащаб на развитието на потенциала на младите българи.

2.   Грамота „Джон Атанасов – Ученици и техните преподаватели“ – за успехи, постигнати в международните олимпиади по информатика и по информационни технологии през годината

3.   Грамота „Джон Атанасов – за проект с голям обществен принос“;

4.   Грамота „Джон Атанасов – за дебютен пробив в областта на компютърните технологии“.

 

Носителите на Наградата и Грамотите „Джон Атанасов“ се определят от жури, съставено от водещи в областта на компютърните науки учени и професионалисти.

Крайният срок за кандидатстване за отличията е 31 август 2017 година. Правилата за всяка от категориите и необходимите документи за участие в конкурса са публикувани на сайта на президентската институция.

Допълнителна информация може да получите на тел. 02/9239393 и на е-mail: nagradajohnatanasoff@president.bg.

Още от ИНИЦИАТИВИ


ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПОСЛАНИЕ ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ


Полезни връзки