ФОТО ГАЛЕРИЯ

Посещение на държавния глава Румен Радев в Република Косово по покана на президента Вьоса Османи-Садриу

2023-12-22 19:29:00

Румен Радев беше посрещнат от своята косовска колега Вьоса Османи-Садриу с официална церемония, двамата президенти разговаряха „на четири очи“ и ръководиха пленарните разговори между косовската и българската делегации, след което дадоха съвместна пресконференция. Държавните глави на България и Косово засадиха дърво в знак на приятелството между двете държави и отдадоха почит пред Паметника на безследно изчезналите. 

В първия ден от официалното си посещение българският държавен глава проведе среща с министър-председателя на Косово Албин Курти, по време на която бяха отбелязани перспективите за развитие на икономическото и инвестиционното сътрудничество и търговските връзки между двете държави. 

Президентът разговаря и с кмета на община Прищина Препарим Рама. На тържествена церемония Румен Радев получи „Ключа на града“.

През втория ден от официалното си посещение президентът Радев се срещна с българския контингент в състава на Международните сили за сигурност KFOR. Преди разговора с българските военнослужещи Румен Радев се срещна с командира на мисията на Международните сили за сигурност в Косово (KFOR) генерал-майор Йозкан Улуташ. По-късно през деня държавният глава се срещна с представители на българската общност, както и с техни сдружения. В разговора участваха жители на географските области Гора, Жупа и Подгора.

ОЩЕ ОТ ФОТО ГАЛЕРИЯ

Участие на държавният глава Румен Радев в Четвъртата среща на върха на Европейската политическа общност във Великобритания

18 юли 2024 | 16:04

Официално посещение на държавния глава Румен Радев в Черна гора

17 юни 2024 | 17:05

Посещение на президента Румен Радев в Конфедерация Швейцария

27 май 2024 | 18:06

Официално посещение на президента Румен Радев в Унгария

25 май 2024 | 20:08

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПОСЛАНИЕ ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ


Полезни връзки