ФОТО ГАЛЕРИЯ

Посещение на държавния глава Румен Радев в Австрия по покана на австрийския федерален канцлер Карл Нехамер

2023-06-23 12:51:00

На 23 и 24 юни държавният глава Румен Радев е на посещение в Австрия по покана на австрийския федерален канцлер Карл Нехамер. Двамата проведоха среща на 23 юни във Виена. България и Австрия ще продължат партньорството си в борбата с нелегалната миграция и за охраната на външните граници на ЕС в интерес на сигурността на европейските граждани, беше общата позиция на президента Румен Радев и на федералния канцлер на Австрия Карл Нехамер.

Преди двустранната среща Румен Радев участва във Виена в кръгла маса, организирана от Стопанската камара на Австрия (WKÖ). Във форума се включиха представители на българския и австрийския бизнес в областта на енергетиката, банковия сектор, автомобилната индустрия и високите технологии.

На 24 юни българският държавен глава участва в Европейския форум Вахау. На събитието се обсъждат различните политики за бъдещето на Европа с участието на политици и представители на гражданското общество.

ОЩЕ ОТ ФОТО ГАЛЕРИЯ

Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова участваха в тържественото отбелязване на Деня на Европа – 9 май

9 май 2024 | 12:12

Официално посещение на президента Румен Радев в Република Азербайджан

8 май 2024 | 14:02

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили участва в отбелязването на 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия

6 май 2024 | 13:01

Официално посещение в България на президента на Италия Серджо Матарела

17 април 2024 | 19:07

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПОСЛАНИЕ ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ


Полезни връзки