ФОТО ГАЛЕРИЯ

Среща на президента Румен Радев с министър-председателя на Япония Шиндзо Абе Среща на президента Румен Радев с министър-председателя на Япония Шиндзо Абе Президентът беше удостоен с почетното звание  „Доктор хонорис кауза“ на университета Президентът Румен Радев проведе среща с проф. д-р Тацуро Мацумае – президент на Токайската образователна система, президент на Японската културна асоциация и председател на Японско-българската асоциация, както и с доктор Кийоши Ямада – ректор на Токайския Президентът Румен Радев проведе среща в Токио с представители на водещи в света японски компании в областта на електрониката, енергетиката, козметиката, производството на храни и други, организирана от Японско-българския икономически комитет, председател Президентът Радев посети университета „Тойо“ в Токио, където изнесе лекция, посветена на перспективите за развитие на българо-японските отношения, и разговаря с ръководството на университета.   Среща с ръководството на японската корпорация „Мейджи“. Среща с ръководството на японската корпорация „Мейджи“. Среща с ръководството на японската корпорация „Мейджи“. Среща с ръководството на японската корпорация „Мейджи“. Среща в Токио с министър-председателя на Виетнам  Нгуен Суан Фук, който представлява страната си на интронизацията на новия император на Япония Нарухито. Среща в Токио с министър-председателя на Виетнам  Нгуен Суан Фук, който представлява страната си на интронизацията на новия император на Япония Нарухито.

Президентът Румен Радев е на посещение в Япония за интронизацията на новия император Нарухито

2019-10-22 15:53:00

Държавният глава и съпругата му Десислава Радева присъстват на церемонията по интронизация на новия японски император Нарухито. 

По думите на държавния глава Румен Радев, приятелството и доверието са най-големият капитал на двустранното сътрудничество между България и Япония и са здрава основа за тяхното развитие в бъдеще, за още по-активно партньорство в икономиката, културата, науката и образованието.

През 2019 г. заедно отбелязваме и три годишнини в нашите отношения – 110 години от първите двустранни контакти, 80 години от установяването на дипломатически отношения и 60 години от тяхното възстановяване.

 

 

ОЩЕ ОТ ФОТО ГАЛЕРИЯ

Президентът Румен Радев участва в честването на Деня на военния парашутист от Българската армия

18 октомври 2020 | 12:12

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев участва в отбелязването на Празника на авиацията и Българските военновъздушни сили

16 октомври 2020 | 14:02

Посещение на президента Румен Радев в Република Гърция

15 октомври 2020 | 09:09

Президентът откри новата академична година във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“

1 октомври 2020 | 14:02

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ


Полезни връзки