ФОТО ГАЛЕРИЯ

Държавно посещение на президента Румен Радев в Китай

2019-07-01 15:07:00

Президентът Румен Радев е на държавно посещение в Китайската народна република /КНР/ от 1 до 5 юли по покана на своя колега Си Дзинпин.

В първия ден от визитата българският държавен глава се срещна с министър-председателя Ли Къцян. Разговорът се състоя в град Далиен, където се провежда Световният икономически форум, известен като „Летния Давос“.

Във втория ден от посещението си президентът взе участие в откриването на Световния икономически форум в Далиен. Държавният глава проведе срещи с Клаус Шваб, основател и президент на Световния икономически форум в Давос, и с губернатора  на провинция Хъбей Сю Цин.

Церемонията по официалното посрещане на българския държавен глава и негова съпруга в Китайската народна република се състоя в третия ден от визитата. В Пекин Румен Радев и Си Дзинпин ръководиха пленарните разговори между официалните делегации на България и Китай. Държавният глава проведе срещи и с председателя на Постоянния комитет на Общокитайското събрание на народните представители Ли Джаншу, с представители на държавните и политическите институции. Румен Радев отдаде почит и положи венец на мемориала на народните герои на площада „Тианънмън“.

Българският държавен глава посети Шанхай на 4 юли, където имаше среща с кмета на града Ин Йон, а на 5 юли изнесе лекция в Шанхайския университет „Джао Тонг“.

В Шанхай държавният глава посети централата на китайската туристическа корпорация „Ctrip Corporation“ и проведе среща с главния изпълнителен директор Джейн Джо Сън.

В рамките на държавната визита на президента Румен Радев в Китай се проведоха и икономически форуми с участието на български и китайски компании и институциите, насърчаващи диалога между деловите среди.

ОЩЕ ОТ ФОТО ГАЛЕРИЯ

Официално посещение на държавния глава Румен Радев в Черна гора

17 юни 2024 | 17:05

Посещение на президента Румен Радев в Конфедерация Швейцария

27 май 2024 | 18:06

Официално посещение на президента Румен Радев в Унгария

25 май 2024 | 20:08

Посещение на държавния глава Румен Радев във Ватикана и Италианската република

22 май 2024 | 16:04

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПОСЛАНИЕ ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ


Полезни връзки