ФОТО ГАЛЕРИЯ

Държавно посещение на президента Румен Радев в Китай

2019-07-01 15:07:00

Президентът Румен Радев е на държавно посещение в Китайската народна република /КНР/ от 1 до 5 юли по покана на своя колега Си Дзинпин.

В първия ден от визитата българският държавен глава се срещна с министър-председателя Ли Къцян. Разговорът се състоя в град Далиен, където се провежда Световният икономически форум, известен като „Летния Давос“.

Във втория ден от посещението си президентът взе участие в откриването на Световния икономически форум в Далиен. Държавният глава проведе срещи с Клаус Шваб, основател и президент на Световния икономически форум в Давос, и с губернатора  на провинция Хъбей Сю Цин.

Церемонията по официалното посрещане на българския държавен глава и негова съпруга в Китайската народна република се състоя в третия ден от визитата. В Пекин Румен Радев и Си Дзинпин ръководиха пленарните разговори между официалните делегации на България и Китай. Държавният глава проведе срещи и с председателя на Постоянния комитет на Общокитайското събрание на народните представители Ли Джаншу, с представители на държавните и политическите институции. Румен Радев отдаде почит и положи венец на мемориала на народните герои на площада „Тианънмън“.

Българският държавен глава посети Шанхай на 4 юли, където имаше среща с кмета на града Ин Йон, а на 5 юли изнесе лекция в Шанхайския университет „Джао Тонг“.

В Шанхай държавният глава посети централата на китайската туристическа корпорация „Ctrip Corporation“ и проведе среща с главния изпълнителен директор Джейн Джо Сън.

В рамките на държавната визита на президента Румен Радев в Китай се проведоха и икономически форуми с участието на български и китайски компании и институциите, насърчаващи диалога между деловите среди.

ОЩЕ ОТ ФОТО ГАЛЕРИЯ

Президентът Румен Радев откри националния събор в Рожен

19 юли 2019 | 15:03

Президентът Румен Радев участва в тържествената програма по случай отбелязване на 182 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски в Карлово

19 юли 2019 | 08:08

Президентът Румен Радев удостои с държавни отличия дейци на културата и изкуството

10 юли 2019 | 16:04

Среща на президента Румен Радев с председателя на УС на Централната банка на Швейцария Томас Джордан

8 юли 2019 | 15:03

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ


Полезни връзки