ФОТО ГАЛЕРИЯ

Румен Радев: Свободата никога не се дава даром, а има висока цена

2019-03-12 16:04:00

“Нашата хилядолетна история ни е научила, че свободата никога не се дава даром, а има висока цена“. Това заяви президентът Румен Радев на прием за дипломатическата общност, изтъкнати представители на словенското общество и на българската общност в Любляна по повод Националния празник на България – 3 март. Държавният глава посочи, че страната ни развива своите отношения на основата на добросъседство, взаимно уважение и подкрепа. „Един от тези партньори, без съмнение, е приятелска Словения”, добави Румен Радев.

По думите на президента отношенията между България и Словения са свързани чрез славянските корени, култура и традиции. Румен Радев благодари на представителите на българската общност, че успешно допринасят за издигането на авторитета на нашата страна в приятелска Словения. „Искам да ви пожелая здраве, успехи и благоденствие, а също и все така успешно да олицетворявате връзката между нашите народи”, каза още Румен Радев в приветствието си на приема.

В Община Любляна българският президент се срещна с кмета Зоран Янкович и се подписа в Златната книга на града.

ОЩЕ ОТ ФОТО ГАЛЕРИЯ

Президентът Румен Радев е на държавно посещение в Хърватия

23 юли 2019 | 14:02

Президентът Румен Радев откри националния събор в Рожен

19 юли 2019 | 15:03

Президентът Румен Радев участва в тържествената програма по случай отбелязване на 182 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски в Карлово

19 юли 2019 | 08:08

Президентът Румен Радев удостои с държавни отличия дейци на културата и изкуството

10 юли 2019 | 16:04

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ


Полезни връзки