ФОТО ГАЛЕРИЯ

Румен Радев: Свободата никога не се дава даром, а има висока цена

2019-03-12 16:04:00

“Нашата хилядолетна история ни е научила, че свободата никога не се дава даром, а има висока цена“. Това заяви президентът Румен Радев на прием за дипломатическата общност, изтъкнати представители на словенското общество и на българската общност в Любляна по повод Националния празник на България – 3 март. Държавният глава посочи, че страната ни развива своите отношения на основата на добросъседство, взаимно уважение и подкрепа. „Един от тези партньори, без съмнение, е приятелска Словения”, добави Румен Радев.

По думите на президента отношенията между България и Словения са свързани чрез славянските корени, култура и традиции. Румен Радев благодари на представителите на българската общност, че успешно допринасят за издигането на авторитета на нашата страна в приятелска Словения. „Искам да ви пожелая здраве, успехи и благоденствие, а също и все така успешно да олицетворявате връзката между нашите народи”, каза още Румен Радев в приветствието си на приема.

В Община Любляна българският президент се срещна с кмета Зоран Янкович и се подписа в Златната книга на града.

ОЩЕ ОТ ФОТО ГАЛЕРИЯ

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев присъства на деня за високопоставени гости на Националното тактическо учение „Ответен удар 2019“, което се провежда на полевия учебен полигон „Ново село“

19 юни 2019 | 12:12

Официално посещение на държавния глава Румен Радев в Унгария

14 юни 2019 | 10:10

Президентът Румен Радев се срещна с генерала от резерва Джоузеф Ралстън

11 юни 2019 | 18:06

Посещение на президента Румен Радев в Руската федерация за участие в Международния икономически форум в Санкт Петербург

6 юни 2019 | 16:04

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ


Полезни връзки