НОВИНИ

Българските евродепутати заявиха готовността си за активно сътрудничество с президентската институция

2012-02-29 10:00:00 Категоричната си готовност за сътрудничество и активна комуникация с президентската институция заявиха на среща с вицепрезидента Маргарита Попова българските представители от всички политически семейства в Европейския парламент. Работното посещение на вицепрезидента Попова в Брюксел започна късно снощи с вечеря с българските евродепутати, на която бяха обменени мнения по българските позиции и очаквания от срещата на върха на Европейския съвет на 1 и 2 март в белгийската столица, както и информация за предстоящи събития от дневния ред на европейските институции, в които България може активно да участва.

Вицепрезидентът Маргарита Попова подчерта желанието на президентската институция и необходимостта срещите с българските депутати от всички политически сили в ЕП да се превърнат в постоянна практика.

В рамките на кратката си работна визита в Брюксел вицепрезидентът Маргарита Попова ще бъде почетен гост на тържеството “България: държава на духа и писмеността”, което е под патронажа на президента Росен Плевнелиев. С вицепрезидента за Брюксел са близо 90 ученици от българската диаспора в Молдова, Украйна, Република Македония, Сърбия и техни връстници от България, финалисти в есеистичния конкурс “Кирилицата – българската азбука като световно културно наследство”.

На събитието в 18.30 часа в зала “Йехуди Менухин” в Европейския парламент ще присъстват комисар Кристалина Георгиева, заместник-председателят на ЕП Райнер Виланд, български евродепутати, дипломати, служители в европейските институции и представители на българската общност в Кралство Белгия.

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

Президентът Радев призова за повече средства за ускоряване на модернизацията на Военноморските сили

12 юли 2024 | 13:01
Започналите процеси на модернизация във Военноморските сили трябва да се ускорят и да се осигурят повече средства за това. Личният състав показва способности да се справи с всякакви ситуации, но заслужава още по-съвременна техника и по-добри условия. Това заяви пред журналисти на борда на фрегата "Дръзки" президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев, който наблюдава демонстрациите от националното военноморско учение с международно участие „Бриз-2024”.

Президентът Радев: Политическата криза ще ескалира, ако партиите не са в състояние да идентифицират националните интереси и да се обединят около тях

12 юли 2024 | 09:09
Държавният глава ще връчи мандат за съставяне на правителство на втората по численост парламентарна група следващата седмица

Президентът Румен Радев посети изграждана в Бургас производствена база за бронирана отбранителна техника

11 юли 2024 | 19:07
Държавният глава Румен Радев посети новоизграждаща се в Бургас производствена база на компанията "International Armored Group“ (IAG), специализирана в произвеждането на бронирани автомобили за световните пазари.

Румен Радев: Обществото ни разчита Българската православна църква да продължи да бъде стожер на моралните и духовни устои на българския народ

11 юли 2024 | 16:04
Във време на предизвикателства за страната ни и човечеството, Българската православна църква показа силата на единението около традициите и изконните ценности, заяви президентът на среща с Българския патриарх Даниил

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПОСЛАНИЕ ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ


Полезни връзки