НОВИНИ

Президентът Румен Радев: Убеден съм, че пред младите българи няма граници на възможностите

2022-10-31 18:21:00

Държавният глава отличи участници в младежката програма „Международна награда на херцога на Единбург-България“

Убеден съм, че пред младите българи няма граници на възможностите и могат да покорят и най-високите върхове на науката, спорта, в литературата, музиката, изкуството и да бъдат лидери в своята област. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към отличените младежи, постигнали златно и сребърно ниво в младежката програма „Международна награда на херцога на Единбург – България“. На тържествената церемония държавният глава, който е патрон на престижната международна награда у нас, връчи почетни значки на отличените участници.

Програмата „Международна награда на херцога на Единбург“ насърчава младите хора сами да си поставят цели и да преодоляват предизвикателства, като по този начин развиват своите качества и умения. Днес е денят, в който аплодираме вашите усилия, вашето време и енергия, посветени да изпитате себе си и да преодолявате собствените си възможности, да ставате по-добри и като личности, но и да допринасяте за развитието на нашето общество“, обърна се към участниците в програмата Румен Радев.

Президентът изтъкна постиженията на младите хора в различни сфери и инициативи - спорт, изучаване на чужди езици, изкуство, доброволчество и открои приноса и на учителите, менторите и родителите за безрезервната и всеотдайна им подкрепа, която оказват на участниците, за да се утвърждават като уверени и успешни личности.

Международната награда на херцога на Единбург е водеща младежка програма за личностно развитие и постижения. В три нива – бронз, сребро и злато, млади хора на възраст от 14 до 24 г. си поставят стимулиращи цели и предизвикателства, чието постигане допринася за тяхното личностно развитие и активно участие в общността, в която живеят. 

 

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

Румен Радев: Образованието формира светогледа на младите хора и е от ключово значение за духовното единение на нацията

28 март 2023 | 18:06
Историческата памет и националната идентичност са в устоите на държавността, заяви президентът на кръглата маса „Образованието – ключ към историческата памет, родолюбието и просветеното общество“

Румен Радев: Стабилният банков сектор е фактор за успешното преодоляване на кризите

27 март 2023 | 17:05
Президентът се срещна с представители на борда на директорите на "Юробанк Груп"

Държавният глава Румен Радев се срещна в президентската институция с ученици по случай предстоящите великденски празници

27 март 2023 | 14:02
Държавният глава Румен Радев прие в президентската институция ученици от 3-и клас на 81 Средно училище „Виктор Юго“ в София по случай предстоящото настъпване на празника Лазаровден.

Вицепрезидентът: Днес говорим повече за оръжие, отколкото за мир

26 март 2023 | 12:12
Илияна Йотова участва в честването-поклонение в София за Деня на Тракия

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПОСЛАНИЕ ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

НАЗНАЧАВАНЕ НА ЦИК

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ


Полезни връзки