НОВИНИ

Президентът Румен Радев: Трябва да се намери консенсус между политическите сили, за да се избегне задълбочаването на кризите

2022-07-15 12:45:00

Държавният глава проведе консултации с представители на ПГ на „Движение за права и свободи“

В сложната вътрешнополитическа и геополитическа обстановка е необходимо политическите сили да водят диалог за намиране на консенсус как да се предотврати задълбочаването на кризите и резултатите от тях, пред които е изправено българското общество. Това заяви президентът Румен Радев по време на консултациите с представители на парламентарната група на „Движение за права и свободи“. Държавният глава провежда днес срещи с политическите сили в 47-ото Народно събрание, преди да връчи третия проучвателен мандат за съставяне на ново правителство в рамките на настоящия парламент. В тях участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

По време на срещата държавният глава изтъкна, че е важен въпросът дали страната може да си позволи в настоящата ситуация на дълбоки кризи да се пристъпи към предсрочни избори и да няма функциониращ парламент. По думите на Румен Радев би било трудно без редовно правителство и работещо Народно събрание да се намерят стратегически решения за страната. Президентът постави въпроса на представителите на ДПС каква е предлаганата от партията рецепта за постигане на консенсус и диалог, така че да се избегне влошаването на проблемите пред хората.

В началото на срещата председателят на парламентарната група на ДПС Мустафа Карадайъ потвърди позицията на партията за необходимостта от предсрочен парламентарен вот. „Докато се стигне до предсрочните избори, много е важно какво има да се прави и ние носим нашата отговорност“, допълни той.

 

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

Президентът: Политиците не трябва да губят връзка с Българската армия, за да осъзнават значението и последиците от решенията си в сферата на отбраната и сигурността

6 December 2023 | 15:03
Политиците не трябва да губят връзка с Българската армия, за да осъзнават значението и последиците от решенията си в сферата на отбраната и сигурността. Отчетлива тенденция е все по-често отговорни постове в законодателната и изпълнителната власт да заемат много хора, които нямат задълбочена представа от проблемите в областта на сигурността и отбраната, но от техните решения зависи развитието на тези сектори и бъдещето на страната. Това заяви президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев на среща с ръководството на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР).

Президентът Радев: Отстояването на националните интереси изисква компетентни лидери в сектора на сигурността

5 December 2023 | 17:05
Държавният глава проведе среща със студенти от специалност „Национална сигурност“ във Военна академия „Г. С. Раковски“

Вицепрезидентът Йотова връчи стипендии от дарителската инициатива на Нели и Робърт Гипсън

5 December 2023 | 14:02
По време на церемонията вицепрезидентът отбеляза дългата традиция на дарителството в българската история

Президентът Румен Радев удостои посланика на Аржентина у нас Алфредо Атанасоф с орден „Мадарски конник“ първа степен

4 December 2023 | 17:05
На събитието присъства и вицепрезидентът Илияна Йотова

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПОСЛАНИЕ ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ


Полезни връзки