НОВИНИ

Румен Радев: Истината трябва да се отстоява със смелост и отговорност отвъд рисковете и заплахите

2022-05-27 20:56:00

Гражданската позиция на Иван Гарелов невинаги беше „прощавана“, но затова пък той се превърна в един от най-ярките публицисти на нашето време. Това заяви президентът Румен Радев при представянето на книгата „Неизпратени писма до Маргарита“, написана от легендарния журналист Иван Гарелов.

В приветствието си към автора и гостите държавният глава посочи, че основната причина за успеха на публициста, освен всепризнатия му професионализъм, са гражданската съвест и смелост, „изковани“ при множество документални филми и лично присъствие в горещи зони на остри военно-политически сблъсъци и конфликти. „Именно в тях Иван Гарелов ясно показа, че ако искаме да градим по-добър свят, са нужни смелост и отговорност, така че да поставим истината и ангажираната позиция над всякакви рискове и заплахи“, заяви Румен Радев.

Президентът посочи, че Иван Гарелов е успял да превърне предаването „Панорама“ в своеобразна институция. „В трудните времена, когато нашата демокрация още прохождаше, немалко политици сверяваха своя часовник със „стрелките“ на Гарелов“, заяви Румен Радев.

Президентът изрази убеденост, че ще има още „неизпратени писма“, защото дългият творчески и професионален път на автора им няма как да бъде събран между двете корици само на една книга.

 

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

Президентът Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на ЕЦБ Кристин Лагард

7 декември 2022 | 18:06
Държавният глава открои действията на служебното правителство за предотвратяване на риска от прекомерно задлъжняване на страната, както и усилията за намаляване на инфлацията, които дават резултат през октомври.

Президентът: Висшето военно ръководство трябва да продължи да отстоява ускоряването на модернизацията на Българската армия

7 декември 2022 | 16:04
Държавният глава удостои български военнослужещи с висше офицерско звание

Еднократна финансова помощ от 4500 лв. по инициативата на президента „Подкрепи една мечта“ получиха 17 младежи в неравностойно положение, записани във висши училища

7 декември 2022 | 16:04
Седемнадесет младежи, които продължават образованието си във висши училища и колежи, получиха еднократна финансова помощ в размер на 4500 лева по инициативата на президента „Подкрепи една мечта“. Право да получат еднократна финансова помощ в размер на 2345,45 лв. имат и шестима ученици от 12-и клас, настанени в социална услуга от резидентен тип, завършили 11-и клас с отличен успех.

Вицепрезидентът беше гост на Тържественото събрание на Великотърновския университет по случай Студентския празник

7 декември 2022 | 15:03
В приветствието си вицепрезидентът изтъкна огромния потенциал на младите хора, които наред със знанията и уменията притежават и необходимия критичен поглед към света.

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПОСЛАНИЕ ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

НАЗНАЧАВАНЕ НА ЦИК

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ


Полезни връзки