НОВИНИ

Президентът Радев: Народното събрание трябва ясно да дефинира приоритетите си, за да работи в максимален интерес на българските граждани

2021-12-07 15:14:00

Държавният глава проведе консултации с представители на парламентарната група на ПП „Възраждане“

 

Предстоят важни решения в българския парламент – много са задачите, изискванията, неотложните решения, които изискват вниманието на народните представители. Изключително важно е приоритетите да бъдат определени така, че да се работи в максимален интерес на българските граждани. Това заяви президентът Румен Радев, който днес проведе  консултации с представители на парламентарната група на ПП „Възраждане“ в рамките на конституционната процедура за съставяне на правителство. В срещата взе участие и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Държавният глава подчерта на срещата, че не дели парламентарните групи по тяхната численост и всяка от тях е важна със своите позиции и идеи за бъдещето на страната. Предложенията за борба с пандемията да отчитат както нормалното функциониране на здравната система и съхраняването на живота и здравето на българските медицински специалисти, така и животът и здравето на всеки български гражданин, посочи президентът.

Отпадането на противоепидемичните мерки, реформи в здравеопазването и образованието, решаването на проблема с растящите цени на електроенергията, преодоляване на демографската катастрофа и защитата на националния интерес във външната политика бяха определени като ключови въпроси за страната ни от представителите на ПП „Възраждане“. По думите на председателя на парламентарната група на партията Костадин Костадинов в реализацията на важни политики „Възраждане“ ще търси разговор и подкрепа от всички парламентарно представени политически сили. „Считаме, че всеки един българин е важен, без значение каква е неговата политическа принадлежност“, заяви Костадинов.

По време на срещата бяха обсъдени също така въпроси, свързани със сигурността и икономическото развитие на България, както и европейската интеграция на Република Северна Македония.

 

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

Президентът: Изящните творби на Майстора продължават да провокират да се обърнем към нашите корени и човешка същност

19 май 2022 | 19:07
Изложбата „Образът на Майстора“, заедно с експозицията „Майстора и „Родно изкуство”, се организират от Националната галерия под патронажа на държавния глава Румен Радев

Президентът Румен Радев проведе среща с европейския комисар по политиката на разширяване и съседство Оливер Вархеи

19 май 2022 | 19:07
Европейската перспектива пред страните от Западните Балкани бе във фокуса на разговора между президента Румен Радев и европейския комисар по политиката на разширяване и съседство Оливер Вархеи, който е на посещение у нас. Двамата проведоха среща на днес на „Дондуков“ 2, в която участие взе и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Румен Радев: Българската позиция за Северна Македония е ясна и среща все по-голямо разбиране

19 май 2022 | 19:07
Навсякъде аргументирано отстоявам българската позиция по отношение на Република Северна Македония и тя среща все по-голямо разбиране. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в отговор на въпрос.

Румен Радев удостои с висши държавни отличия изявени дейци на културата

19 май 2022 | 14:02
Президентът Румен Радев удостои с висши държавни отличия изтъкнатите дейци на културата Боян Ангелов, Илка Зафирова, Божидар Николов, Виолета Карапеева и Борислав Иванов.

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПОСЛАНИЕ ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

НАЗНАЧАВАНЕ НА ЦИК

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ


Полезни връзки