НОВИНИ

Румен Радев: България трябва да инвестира много повече в бъдещето на младите хора

2020-06-01 13:39:00

България има нужда да инвестира много повече не само материално, но най-вече духовно в своите млади хора, в своето бъдеще. Това заяви президентът Румен Радев в заключителното си изказване при стартирането на уеб платформата за насърчаване на физическата активност сред младите хора www.sportuvaisprezidenta.bg. Събитието, което се състоя в Деня на детето, е част от Националната инициатива на държавния глава „Спортувай с президента“.

По думите на Румен Радев масовият детски спорт е не само инструмент за преодоляване на много негативни явления на нашето съвремие, но има и ролята да „създава качества, гради личности, и бъдещето ни като нация. Не е възможно децата  да бъдат откъснати напълно от виртуалната реалност, но нашата задача е да я използваме като основа, която да подпомогне реалния спорт, допълни държавният глава.

Президентът отново призова за общи усилия на институциите в подкрепа на масовия детски спорт и за превръщането на новата уеб платформа в мрежа, която да свързва младежите, техните родители, треньори и спортистите. По думите му платформата има потенциал да се превърне в пространство на духа, упоритостта, волята, надеждата и успеха, които да обединяват младите хора.

На събитието освен изявени спортисти – посланици на „Спортувай с президента“, присъстваха атлети параолимпийци и представители на организацията Спешъл Олимпикс България, както и представители на „Асоциация на родителите на деца с увреден слух“.

Румен Радев благодари на включилите се до момента в инициативата и напомни, че всички участващи и подкрепящи „Спортувай с президента“ – институции, преподаватели, треньори, общественици имат лична и обществена ангажираност да създадат по-добър свят и условия  българските деца. „Да не забравяме, че добрият преподавател и треньор е и духовен водач и с това има огромна и важна обществена мисия“, подчерта още държавният глава при откриването на уеб платформата на инициативата „Спортувай с президента“.

 

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

Президентът връчи знамето на първия във Велико Търново ученически гвардейски отряд

3 юли 2020 | 14:02
На церемония в Националния военен университет „Васил Левски“ президентът Румен Радев връчи знамето на Девети етърски ученически гвардейски отряд при Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон” във Велико Търново. Знамето беше осветено от Негово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий.

Президентът: Прокуратурата подменя конституционната си мисия, за да осигурява безнаказаност на корупцията по високите етажи на властта

3 юли 2020 | 13:01
Не виждам какво смущава държавното обвинение да публикува комуникацията ми, след като вече погази законите относно презумпцията за невинност, следствената тайна и личната кореспонденция, заяви Румен Радев

Президентът Румен Радев и абитуриентката Вержиния Малинова обявиха старта на дарителската кампания в помощ на бъдещите студенти и отлични ученици от инициативата „Подкрепи една мечта“

30 юни 2020 | 11:11
Румен Радев се обърна към всеки, който има желание и възможност да подпомогне финансово благотворителната инициатива.

Румен Радев: Белоградчик винаги е бил символ на българска твърдина, отстоявала свободата и независимостта на родината през вековете

29 юни 2020 | 20:08
Държавният глава откри паметник на легендарния командир на 15-и пехотен Ломски полк полковник Стефан Илиев

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ


Полезни връзки