НОВИНИ

Държавният глава: Иновативните предприятия са ключът към устойчиво развитие на българската икономика

2020-02-17 14:53:00

Иновативните предприятия се нуждаят от повече стимули и подкрепа, защото са ключът към устойчивото развитие на българската икономика. Това заяви президентът Румен Радев на среща с ръководството и екипа в София на „Ултрафлекс Корпорейшън“ – компания за разработка и производство на промишлена и потребителска електроника, индустриален софтуер и специализирани системи за автоматизация.

Фирмата, с чиято база и работа държавният глава Румен Радев се запозна днес, е основана в Ню Йорк, САЩ от Неделина и Марио Методиеви, а впоследствие дейността й се разраства и в България. Компанията печели награда за Иновативно предприятие на годината в България два пъти, а нейни клиенти са световни корпорации от аерокосмическата, медицинската, автомобилната индустрия, електрониката, химическата промишленост.

На срещата с екипа на фирмата в София президентът посочи, че България трябва да се развива не само като консуматор на иновации и високи технологии, а и като разработчик и производител. По думите му, българските компании трябва да бъдат насърчавани да използват европейските програми, които стимулират природощадящите производства.

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

Президентът Румен Радев се срещна с кмета на Цариброд Владица Димитров и председателя на Общинския съвет Зоран Джуров

9 април 2021 | 17:05
Актуални въпроси, свързани с българското национално малцинство в Цариброд, Република Сърбия, обсъди днес президентът Румен Радев на среща на „Дондуков“ 2 с кмета на общината Владица Димитров и председателя на Общинския съвет Зоран Джуров.

Румен Радев: Просперитетът на страната е свързан с равноправието и благополучието на всеки от нейните граждани

9 април 2021 | 16:04
Президентът Румен Радев се срещна днес с Главния мюфтия на мюсюлманското вероизповедание в България д-р Мустафа Хаджи. Срещата се проведе по покана на държавния глава в знак на уважение към традициите и обичаите на българските граждани с мюсюлманско изповедание, за които скоро настъпва свещения месец, в края на който отбелязват големия празник Рамазан Байрам.

Подходите за преодоляване на социално-икономическите неравенства в България обсъдиха президентът Румен Радев и постоянния представител на Световната банка у нас Фабрицио Дзарконе

8 април 2021 | 14:02
Повишаването на конкурентоспособността на българската икономика зависи от използването на научно-образователния и човешкия потенциал на страната ни. В тази насока България разчита и на международната експертиза и техническата подкрепа на Световната банка. Това заяви президентът Румен Радев по време на първата си среща с Фабрицио Дзарконе - постоянен представител на Световната банка за България, Чешката република и Словакия, Европа и Централна Азия. Разговорът се проведе на „Дондуков“ 2.

Румен Радев: Здравната ни система трябва да дава възможност на медиците ни да развиват таланта си

7 април 2021 | 18:06
Президентът отбеляза приноса през последната година на отличените общопрактикуващи лекари за улесняване на достъпа до изследвания и консултации в доболничната помощ

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПОСЛАНИЕ ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА

ТРИ МОРЕТА - БЪЛГАРИЯ 2021

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ


Полезни връзки