НОВИНИ

Президентът в Асеновград: Народът ни е израствал духовно и материално в епохите на мъдро и далновидно управление

2019-05-12 13:50:00

В Асеновград и региона най-ясно проличава  как в епохите, в които е имало мъдро и далновидно управление, нашият народ бързо е израствал духовно и материално. Това заяви президентът Румен Радев в Асеновград, където гостува на празника на града.

В приветствието си президентът посочи, че Асеновград се превръща във все по-притегателен център за инвестиции и за развитие на индустрия, лека промишленост, винарство и туризъм. „Този край има какво да предложи на своите многобройни гости и с какво да се гордее”, отбеляза държавният глава. Румен Радев посочи, че не е достатъчен само предприемаческият дух на местната власт за развитие на общината, а е необходима по-голяма подкрепа от страна на държавата. „Без малките и средни общини не може да има и бъдеще за България“, заяви президентът. По думите му, трябва да се полагат усилия за достъп до качествено образование, здравеопазване и инфраструктура не само в големите градски центрове, а и във всяка една община. По този начин ще бъдат задържани и младите хора, без които просперитетът е немислим.

Румен Радев отбеляза стратегическото разположение на Асеновград и богатата му история. „Мнозина българи често наричат Асеновград  българския Йерусалим, защото многобройните манастири, църкви, крепости ни връщат в епохата на траките, на славата на цар Иван Асен II, на Съединението”, заяви президентът.

В Асеновград държавният глава прие строя на почетния караул, след което присъства на церемонията по издигане на националния флаг на пл. „Акад. Николай Хайтов“.

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

Президентът Румен Радев призова българските учени в ЦЕРН да подкрепят развитието на наука с висока добавена стойност в България

25 юни 2019 | 14:02
Европейската организация за ядрени изследвания – ЦЕРН се утвърди като стандарт за качество. Гордея се, че български специалисти имат принос за развитието на науката, която тук се създава на световно ниво. Това заяви президентът на среща с наши сънародници, които работят в организацията в Женева.

Румен Радев: В България най-много липсва непримиримостта към ниското качество

25 юни 2019 | 09:09
Сънародниците ни зад граница могат да помогнат на страната ни да възприеме качествени, а не количествени измерители на нашия живот, заяви президентът на среща с българи в Женева

Румен Радев: България подкрепя концепцията на Европейската комисия за модернизация на Световната търговска организация

24 юни 2019 | 17:05
България напълно подкрепя концепцията, разработена от Европейската комисия, за модернизация на Световната търговска организация /СТО/ по отношение на актуализацията на правилата за международна търговия, предоставяне на по-големи възможности за мониторинг и деблокиране на механизмите за арбитраж. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти днес в Женева.

Държавите-членки трябва да подкрепят механизмите на ООН за решаване на международни кризи, призова Румен Радев

24 юни 2019 | 17:05
Организацията на обединените нации не е перфектен инструмент за разрешаване на кризи в международен план, но няма друг по-добър от него. Държавите-членки трябва да подкрепят усилията на ООН в тази насока, така че да укрепваме нейните механизми. Това заяви президентът Румен Радев пред български журналисти след двустранни срещи в сградата на ООН в Женева. Държавният глава е в Швейцария за участието си в 41-ата сесия на Съвета на ООН по правата на човека.

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ


Полезни връзки