НОВИНИ

Президентът към финалистите в ученически конкурс за правопис: Помнете, че не само вие пазите езика си, но и нашият език пази вас, за да знаете откъде идвате, кои сте и да бъдете достойни българи

2019-05-11 11:46:00


Помнете, че не само вие пазите езика си, но и нашият език пази вас, за да знаете откъде идвате, кои сте и какво искате в живота, за да бъдете достойни българи, успешни и удовлетворени от себе си граждани на света. С тези думи президентът Румен Радев поздрави финалистите в ученическия конкурс за правопис "Пазим езика си". Състезанието се организира от гражданско сдружение "Живата вода на България", създадено от съпругата на държавния глава Десислава Радева.

Президентът поздрави учениците за амбицията и куража да се включат в това състезание и за успеха да достигнат до финала. „Грамотността е нещо много важно, което пази и идентичността. Няма нищо по-силно от българския език, което да ни пази като българи“, заяви от своя страна съпругата на държавния глава Десислава Радева.

Във финала на състезанието по правопис се състезаваха 14 ученици – по 7 от 5 и от 6 клас, които са показали най-добри резултати в националната надпревара досега. Заключителният кръг се проведе в театралната зала „Алма Алтер“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

Румен Радев: Бетонирането на плажната ивица остава далеч от погледа на институциите и не е в обществен интерес

19 юни 2019 | 14:02
Бетонирането на плажната ивица продължава да бъде голям проблем. Волята на законодателя е да бъде изключително строг към гражданите, а в същото време наблюдаваме варварско наливане на бетон по плажната ивица, далеч от погледа на всички институции, което не е в интерес на обществото. Това заяви днес президентът Румен Радев пред журналисти, запитан за отправения към него призив от природозащитни организации да наложи вето на промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие

Енергийната, транспортна и дигитална свързаност в Черноморския регион обсъдиха президентът Румен Радев и председателят на парламента на Грузия Иракли Кобахидзе

17 юни 2019 | 18:06
Подобряването на енергийната, транспортна и дигитална свързаност в Черноморския регион обсъдиха днес държавният глава Румен Радев и председателят на парламента на Грузия Иракли Кобахидзе. Кобахидзе, който е на официално посещение в България, беше приет от държавния глава днес на "Дондуков" 2.

Президентът Румен Радев удостои посланика на Германия у нас Херберт Салбер с орден „Стара планина“ първа степен

17 юни 2019 | 17:05
За България Федерална република Германия е важен партньор, приятел и съюзник. Това заяви президентът Румен Радев, който удостои днес с орден „Стара планина“ първа степен германския посланик у нас Херберт Салбер.

Президентът: Важното е България да не остава без политическа опозиция

16 юни 2019 | 14:02
Важното е България да не остава без политическа опозиция. Това ще бъде пагубно за демокрацията. Това заяви днес президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос.

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ


Полезни връзки