НОВИНИ

Вицепрезидентът Маргарита Попова посети Регионалната библиотека „Пенчо Славейков” във Варна

2014-07-17 13:54:00
Вицепрезидентът Маргарита Попова посети днес Регионалната библиотека “Пенчо Славейков” във Варна, където се срещна с ръководството на културната институция.

По време на посещението си Маргарита Попова се запозна с работата на библиотеката, както и с изпълнението на проектите за модернизация. Вицепрезидентът разгледа библиотечния фонд и съхраняваната там литература.

В началото на годината Варненската регионална библиотека „Пенчо Славейков“ спечели наградата „Библиотека на годината“, като призът беше връчен от вицепрезидента Маргарита Попова на церемония в София.

Като “Посланик на библиотеките” Маргарита Попова участва активно в кампанията на Българската библиотечно-информационна асоциация за популяризиране на ключовите обществени функции на библиотеките. 

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

Вицепрезидентът удостои с почетни плакети Народно читалище „Добри Войников – 1856“ в Шумен по повод 165-годишнината му

24 септември 2021 | 10:10
Вицепрезидентът Илияна Йотова беше официален гост на честването на 165-годишнината от създаването на Народно читалище „Добри Войников – 1856“ в град Шумен. По случай паметния юбилей и активна дейност Илияна Йотова удостои читалището с директор Николай Николов и негови дейци с почетния плакет на вицепрезидента и подари на читалищната библиотека книги на български автори.

Президентът: Творчеството на Иван Вазов продължава да ни учи кои сме

23 септември 2021 | 09:09
Държавният глава връчи годишната награда за духовен принос „Иван Вазов“ на писателя Владимир Зарев

Президентът Румен Радев: Независимостта се гради на усилията на посветени държавници, но и на уверен в себе си народ

22 септември 2021 | 11:11
Решимостта окончателно да скъсат със зависимистите от миналото затвърждава самочувствието и вярата на българите в собствени им сили и в способността им сами да коват съдбата си, подчерта държавният глава в словото си по повод навършването на 113 години от обявяването на Независимостта на България във Велико Търново

Президентът: Безпрецедентните глобални предизвикателства изискват общи действия от страна на международната общност

22 септември 2021 | 08:08
България ще продължи да работи за ефективна ООН, подготвена да отговори на нуждите на човечеството през XXI век, подчерта Румен Радев във видеообръщение към участниците в 76-ата сесия на Общото събрание, което се провежда в Ню Йорк

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПОСЛАНИЕ ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

НАЗНАЧАВАНЕ НА ЦИК

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА

ТРИ МОРЕТА - БЪЛГАРИЯ 2021

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ


Полезни връзки