ЗОРНИЦА АПОСТОЛОВА

20 май 2022 | 12:12

Зорница Апостолова е родена през 1975 г. в София. Завършва средното си образование в 91 Немска езикова гимназия "Проф. Константин Гълъбов" в столицата.

Притежава магистърска степен по специалност "Международни отношения" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" и магистърска степен по "Международни отношения и европеистика" от Централноевропейския университет, Будапеща.

От 2004 г. до 2022 г. работи в Министерството на външните работи, където като дипломатически служител последователно заема различни длъжности в сферата на публичната дипломация, двустранните отношения със съседните държави, регионалното сътрудничество и др. Работи в посолството на Република България в Анкара, Република Турция, както и в генералното консулство в Истанбул. През 2016-2020 г. е завеждащ консулската служба в посолството на Република България в Копенхаген, Кралство Дания.
В периода 2021-2022 г. е специален координатор по кандидатурата на България за членство в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Назначена е за съветник по външна политика на Президента на Република България с Указ 133 от 13.05.2022 г.

Владее английски, немски и турски език.

Още от АДМИНИСТРАЦИЯ


ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПОСЛАНИЕ ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ


Полезни връзки