СЪВЕТ „ФИЗИЧЕСКО ВЪЗПИТАНИЕ И СПОРТ“

20 юли 2018 | 14:02

Съветът за физическо възпитание и спорта подпомага президентската институция при обсъждане и разработване на позиции по въпроси, свързани с проблемите на Националната система за Физическо възпитание и спорт на Република България.

Основната цел на съвета е да дебатира по теми с висока държавна и обществена значимост, като за това се привличат широк кръг експерти, изявени спортни деятели, представители на държавни институции, научната общност, бизнеса и организации, които имат отношение към развитието на спортната система у нас, здравния статус на населението, физическата активност на младите хора и др.

Дейността и заседанията на съвета се организират и ръководят от съветника по младежта и спорта, а в зависимост от темата на заседанието и съгласно Общите правила за устройство и дейността на съветите към Президента на Република България се сформират работни групи по различните тематики.

Членове на Съвета по физическо възпитание и спорт към президента на Република България са проф. Пенчо Гешев; Йорданка Иванова;  проф. Даниела Дашева; проф. Симеон Йорданов; проф. Бисер Цолов; Христо Меранзов; проф. Светослав Иванов; Енчо Керязов; Денислав Коджабашев; Евгения Николова Раданова; доц. Ефрем Ефремов; Костадин Терзиев; Андрей Шалев; Теодор Салпаров; сенсей Димитър Димитров.

 

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПОСЛАНИЕ ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ


Полезни връзки