Президентът Румен Радев към младежите в неравностойно положение: По-доброто образование е гаранция за успешната реализация в живота

31 май 2017 | 12:12

Не ставайте част от онези млади хора, които нито учат, нито работят, нито имат желание за допълнителна професионална квалификация. Този  призив отправи държавният глава към младежите в неравностойно положение. Традиционният абитуриентски бал, чийто домакин е президентът, събра 124 младежи от над 50 специализирани институции за деца в цялата страна.  Събитието е част от благотворителната инициатива „Подкрепи една мечта“.   

Президентът поздрави младежите за разумното решение да се включат в инициативата. „Това е първата решителна стъпка за реализиране на мечтите ви за образование, работа, дом и семейство“, добави Румен Радев, като припомни, че дълбокият смисъл на „Подкрепи една мечта“ е младите хора да бъдат насърчени да продължат своето образование. „По-доброто образование е гаранция за по-добрата ви реализация в живота“, категоричен беше президентът.

„Разчитам и на вашата инициатива“ отбеляза той и не скри вълнението си от срещата с абитуриентите и техните ръководители и наставници.

Държавният глава отправи благодарност към възпитателите от специализираните институции за деца, към представителите на държавните институции, които са партньори на Администрацията на президента в работата с младежите и към дарителите, които са проявили социална отговорност при набирането на даренията. Над 60 000 лева е сумата, която е събрана до този момент. С една част от тези средства ще се финансира организацията на бала, а с останалата ще бъдат отпуснати стипендии за онези младежи, които продължат своето образование във висше училище.

В тържеството, с което държавният глава посрещна абитуриентите на „Дондуков“ 2, се включиха някои от младежите и техните ръководители, ментори и наставници. Исус Христов от София благодари на президента за подкрепата и го изненада с погача, която е приготвил сам. Милко Георгиев от Велинград му даде мъжката си дума, че ще оправдае доверието му и ще бъде приет да учи в Лесотехническия университет в София. Вики Калинкова от Бургас сподели с него мечтата си един ден да има своя танцова школа и го покани на танц.

По-късно  празникът продължи в София Хотел Балкан с абитуриентския бал, който продуцентска къща „Дрийм Тийм Прадакшънс” АД организира благотворително за пореден път. Изпълнителите, които подкрепиха  инициативата, са Поли Генова, Михаела Маринова, Пламен и Иво, Михаела Филева, Виктория Георгиева, Невена Пейкова, Преслава Пейчева, Сантра, Дивна,  Искрата, Вензи и Скандау, група Остава, Дичо и групата, Веси Бонева, Маги Джанаварова, Жаклин Таракчи, DJ Роско и Танцов ансамбъл „Пламъче“.

Още от ИНИЦИАТИВИ


ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПОСЛАНИЕ ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ


Полезни връзки