МЛАДЕЖКА ВИЗИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ

9 декември 2016 | 11:11

"Младите хора трябва да имат думата и винаги ще бъдат причина и двигател на всяка промяна към по-добро в страната". Това заяви президентът Росен Плевнелиев при откриването на петото издание на инициативата "Младежка визия за развитие на България". 

В инициативата на държавния глава Росен Плевнелиев участват над 120 младежи с висок успех от висши училища в цялата страна. Подготовката на младежките съвети и на дискусиите в тях се провежда през последните няколко месеца, а домакин на инициативата за 2016 г. е Техническият университет в София.

Младежките съвети, ръководени от секретарите и съветниците на президента, обсъждат актуални теми от дневния ред на страната: правни въпроси и вътрешна политика, иновации, енергийни въпроси, наука и образование, външна политика и отбрана, социални политики и пазар на труда. Президентът, от своя страна, пое ангажимент мнението и посланията на участниците да бъдат чути и да станат част от работата на българските институции. Държавният глава изрази надежда в рамките на следващия президентски мандат инициативата да намери приемственост, за да бъде продължена и  надградена като добра традиция за включване на активните и образовани младежи в процеса за взимане на решения за страната.

Темата на изданието на "Младежка визия за развитие на България" 2016г. е "Приоритетите - резултати и посока" и дава възможност на възпитаниците на българските университети да споделят с президента своя поглед върху новите реалности и предизвикателства в страната, в условията на усложнена вътрешнополитическа и международна среда.

На откриването на инициативата държавният глава отново насърчи българските младежи да изразяват своята гражданска позиция. "Вие сте креативни и необременени. Имате и мотивация, и идеи за бъдещето. Споделете ги с нас!", призова Росен Плевнелиев.

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПОСЛАНИЕ ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ


Полезни връзки