ФОТО ГАЛЕРИЯ

Държавно посещение на президента на Федерална република Германия Йоахим Гаук в Република България

2016-06-22 16:26:00

По покана на държавния глава Росен Плевнелиев президентът на Федерална република Германия Йоаким Гаук е на тридневно държавно посещение в Република България.

Президентът Гаук беше посрещнат с официална церемония в столицата от българския държавен глава.

Президентите Росен Плевнелиев и Йоаким Гаук разговаряха "на 4 очи", след което се проведоха официалните разговори на българската и германската делегация.

Държавният глава беше удостоен от своя германски колега с най-висшето германско отличие "Особена степен на Големия кръст на Ордена за заслуги на Федерална република Германия".

Президентите на България и Германия Росен Плевнелиев и Йоахим Гаук участваха в дискусия със студенти в Софийския университет, посветена на бъдещето на европейската интеграция и партньорството между двете европейски държави членки, а по-късно откриха съвместния българско-германски бизнес форум "Индустрия 4.0". 

Двамата президенти посетиха Рилския манастир.

В последния ден на държавното посещение на германския президент в България президентите Росен Плевнелиев и Йоахим Гаук взеха участие в дискусия за уроците на миналото, паметта за комунизма и осмислянето на тоталитарните режими.

 

ОЩЕ ОТ ФОТО ГАЛЕРИЯ

Президентът Румен Радев е на държавно посещение в Хърватия

23 юли 2019 | 14:02

Президентът Румен Радев откри националния събор в Рожен

19 юли 2019 | 15:03

Президентът Румен Радев участва в тържествената програма по случай отбелязване на 182 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски в Карлово

19 юли 2019 | 08:08

Президентът Румен Радев удостои с държавни отличия дейци на културата и изкуството

10 юли 2019 | 16:04

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ


Полезни връзки