ФОТО ГАЛЕРИЯ

Официално посещение на президента Румен Радев в Унгария

2024-05-25 20:56:00

Държавният глава Румен Радев е на официално посещение в Унгария по покана на президента Тамаш Шуйок. В Будапеща българският президент беше посрещнат с официална церемония от унгарския си колега.  В президентския дворец Румен Радев и Тамаш Шуйок проведоха среща „на четири очи“ и ръководиха пленарните разговори между българската и унгарската делегация.

По време на визитата двамата държавни глави откриха в Будапеща Български културно-образователен център, изграден с подкрепата на българската и унгарската държава.

В рамките на визитата президентът Радев се срещна с министър-председателя на Унгария Виктор Орбан.

През втория ден от посещението си в Унгария държавният глава поздрави българските гимнастички, които представиха страната ни на 40-ото европейско първенство по художествена гимнастика в  Будапеща. Румен Радев връчи златния медал на шампионката на обръч Боряна Калейн и сребро - на Стилияна Николова.

Президентът Радев посети образователния и изследователски център „Mathias Corvinus Collegium“ в Будапеща и се срещна с представители на ръководството му.

 

ОЩЕ ОТ ФОТО ГАЛЕРИЯ

Участие на държавният глава Румен Радев в Четвъртата среща на върха на Европейската политическа общност във Великобритания

18 юли 2024 | 16:04

Официално посещение на държавния глава Румен Радев в Черна гора

17 юни 2024 | 17:05

Посещение на президента Румен Радев в Конфедерация Швейцария

27 май 2024 | 18:06

Посещение на държавния глава Румен Радев във Ватикана и Италианската република

22 май 2024 | 16:04

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПОСЛАНИЕ ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ


Полезни връзки