ФОТО ГАЛЕРИЯ

Президентът Румен Радев участва в отбелязването на 144 години от създаването на Националната служба за охрана

2023-09-12 15:41:00
 
 
Президентът Румен Радев участва в церемония по случай 144 години от създаването на Националната служба за охрана (НСО). Тържественото отбелязване на годишнината се състоя в централата на Службата в София. 
 
В приветствието си към служителите на НСО държавният глава Румен Радев отбеляза, че през годините Службата е устояла на множество изпитания и политически превратности, като е доказала своята необходимост като важен елемент от системата за защита на националната сигурност. Президентът отбеляза усилията на ръководството за повишаване на професионалната подготовка на състава, подобряване на условията на труд, усъвършенстване на координацията и взаимодействието с всички останали служби, както и с нашите чуждестранни партньори. „Признателност и подкрепа заслужава също решителността за отстояване на независимостта на НСО и нейната вярност към закона пред всяка политическа конюнктура", заяви Румен Радев. Държавният глава поздрави служителите за професионализма им, който те проявяват с достойнство въпреки ограничените ресурси и многобройните предизвикателства, в условията на риск и огромно натоварване.
 
По повод празника на НСО началникът на Националната служба за охрана бригаден генерал Емил Тонев увери, че Службата ще продължава да изпълнява мисията и задачите си последователно, отговорно и с чест. „Мисията ни да пазим българската държавност и доверието в нашия професионализъм и надеждност стоят над всеки политически или частен интерес“, заяви още Тонев. 
 

ОЩЕ ОТ ФОТО ГАЛЕРИЯ

Участие на държавния глава Румен Радев в 28-ата сесия на Конференцията на ООН за изменение на климата в Дубай

1 декември 2023 | 14:02

Шестима новоназначените посланици връчиха акредитивните си писма на президента Румен Радев

22 ноември 2023 | 17:05

Президентът Румен Радев прие на „Дондуков“ 2 Йорданка Фандъкова

15 ноември 2023 | 15:03

Президентът Румен Радев участва във военния ритуал - панихида на Архангелова задушница

4 ноември 2023 | 12:12

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПОСЛАНИЕ ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ


Полезни връзки