ФОТО ГАЛЕРИЯ

Посещение на държавния глава Румен Радев в Австрия по покана на австрийския федерален канцлер Карл Нехамер

2023-06-23 12:51:00

На 23 и 24 юни държавният глава Румен Радев е на посещение в Австрия по покана на австрийския федерален канцлер Карл Нехамер. Двамата проведоха среща на 23 юни във Виена. България и Австрия ще продължат партньорството си в борбата с нелегалната миграция и за охраната на външните граници на ЕС в интерес на сигурността на европейските граждани, беше общата позиция на президента Румен Радев и на федералния канцлер на Австрия Карл Нехамер.

Преди двустранната среща Румен Радев участва във Виена в кръгла маса, организирана от Стопанската камара на Австрия (WKÖ). Във форума се включиха представители на българския и австрийския бизнес в областта на енергетиката, банковия сектор, автомобилната индустрия и високите технологии.

На 24 юни българският държавен глава участва в Европейския форум Вахау. На събитието се обсъждат различните политики за бъдещето на Европа с участието на политици и представители на гражданското общество.

ОЩЕ ОТ ФОТО ГАЛЕРИЯ

Участие на президента Румен Радев в Срещата на върха на Инициативата „Три морета“ във Вилнюс

11 април 2024 | 18:06

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова участваха в траурната церемония по повод кончината на патриарх Неофит

16 март 2024 | 16:04

Президентът и вицепрезидентът присъстваха на премиерата на филма „Спасителят“, посветен на полковник Цветан Мумджиев и ролята му за спасяването на българските евреи

6 март 2024 | 19:07

Официално посещение в България на президента на Словения Наташа Пирц Мусар по покана на държавния глава Румен Радев

27 февруари 2024 | 15:03

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПОСЛАНИЕ ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ


Полезни връзки