НОВИНИ

Президентът Румен Радев се срещна с представители на корпорация „Samsung“

2023-09-28 15:49:00

Държавният глава Румен Радев се срещна на „Дондуков“ 2 днес с представители на корпорация „Samsung“, сред които Йонг Куан Ким  - Head of Healthcare Business of Samsung Electronics and CEO of Samsung Medison.

По време на разговора от компанията представиха информация за възможностите да задълбочат дейността си у нас в сектора на здравеопазването и медицинските услуги, както и програми за обучение на млади кадри в сферата на високите технологии, прилагани в медицинското оборудване. Президентът Румен Радев отбеляза перспективите за разширяване на присъствието на корпорацията у нас. Бързо развиващите се сектори на информационните технологии и автомобилната индустрия, както и потенциалът на младите ни хора са отлични предпоставки за развитие на икономически и инвестиционни партньорства.

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

Президентът: Политиците не трябва да губят връзка с Българската армия, за да осъзнават значението и последиците от решенията си в сферата на отбраната и сигурността

6 декември 2023 | 15:03
Политиците не трябва да губят връзка с Българската армия, за да осъзнават значението и последиците от решенията си в сферата на отбраната и сигурността. Отчетлива тенденция е все по-често отговорни постове в законодателната и изпълнителната власт да заемат много хора, които нямат задълбочена представа от проблемите в областта на сигурността и отбраната, но от техните решения зависи развитието на тези сектори и бъдещето на страната. Това заяви президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев на среща с ръководството на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР).

Президентът Радев: Отстояването на националните интереси изисква компетентни лидери в сектора на сигурността

5 декември 2023 | 17:05
Държавният глава проведе среща със студенти от специалност „Национална сигурност“ във Военна академия „Г. С. Раковски“

Вицепрезидентът Йотова връчи стипендии от дарителската инициатива на Нели и Робърт Гипсън

5 декември 2023 | 14:02
По време на церемонията вицепрезидентът отбеляза дългата традиция на дарителството в българската история

Президентът Румен Радев удостои посланика на Аржентина у нас Алфредо Атанасоф с орден „Мадарски конник“ първа степен

4 декември 2023 | 17:05
На събитието присъства и вицепрезидентът Илияна Йотова

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПОСЛАНИЕ ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ


Полезни връзки