НОВИНИ

Вицепрезидентът към победителките в „Посланик за един ден“: Смело отстоявайте позициите си!

2023-03-13 13:36:00

Не се страхувайте да отстоявате позициите си дори когато срещате съпротива и неодобрение. Бъдете уверени в себе си, само така ще постигнете промяната към по-добро, към която всички се стремим. Образованието е в основата на пътя към развитието. С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова посрещна на „Дондуков“ 2 победителките в инициативата на британското посолство в София „Посланик за един ден“. Йотова запозна с дейността си Есперанса Найденова от Вълчедръм, Ипек Кьосеибиш от Русе, Ния Георгиева от Перник. Момичетата споделиха своето мнение по широк кръг от въпроси – от равенството между мъжете и жените до войната в Украйна.

Конкурсът, създаден преди шест години от бившия британския посланик в България Ема Хопкинс по повод Международния ден на жената, окуражава българските момичета да изразят своите възгледи по значими за обществото въпроси и да разгърнат потенциала си. От началото си „Посланик за един ден“ се провежда под патронажа на вицепрезидента Йотова. Темата на тазгодишното издание на конкурса беше „Да прегърнем равенството“. Въпросът, по който желаещите на възраст от 14 до 18 години писаха есе в рамките на 250 думи, беше: Ако бяхте посланик за един ден, как бихте насърчили равенството между жените и мъжете в България?

Победителките се включиха в работното ежедневие на вицепрезидента Йотова и на британския посланик Роб Диксън. Срещнаха се със заместник-министъра на външните работи Велислава Петрова, с представители на УНИЦЕФ и на Асоциация „Анимус“. Победителите се срещнаха и с посланиците на Ирландия, Албания, Финландия и Пакистан. Имаха обучителен курс по лидерски умения.

 

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

Румен Радев: Образованието формира светогледа на младите хора и е от ключово значение за духовното единение на нацията

28 март 2023 | 18:06
Историческата памет и националната идентичност са в устоите на държавността, заяви президентът на кръглата маса „Образованието – ключ към историческата памет, родолюбието и просветеното общество“

Румен Радев: Стабилният банков сектор е фактор за успешното преодоляване на кризите

27 март 2023 | 17:05
Президентът се срещна с представители на борда на директорите на "Юробанк Груп"

Държавният глава Румен Радев се срещна в президентската институция с ученици по случай предстоящите великденски празници

27 март 2023 | 14:02
Държавният глава Румен Радев прие в президентската институция ученици от 3-и клас на 81 Средно училище „Виктор Юго“ в София по случай предстоящото настъпване на празника Лазаровден.

Вицепрезидентът: Днес говорим повече за оръжие, отколкото за мир

26 март 2023 | 12:12
Илияна Йотова участва в честването-поклонение в София за Деня на Тракия

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПОСЛАНИЕ ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

НАЗНАЧАВАНЕ НА ЦИК

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ


Полезни връзки