НОВИНИ

Президентът Румен Радев се срещна с ръководството на БЧК

2022-11-21 18:32:00

Дейността на Българския червен кръст е не само неуморна работа, но и се гради на очакването на хората организацията да бъде до тях и в най-трудните моменти. Това заяви президентът Румен Радев, който проведе днес среща на „Дондуков“ 2 с ръководството на Българския червен кръст. В срещата участваха генералният директор на БЧК проф. д-р Красимир Гигов и председателят на БЧК акад. Христо Григоров, д-р х. к.

По време на срещата държавният глава изрази благодарност към БЧК и хилядите доброволци на организацията, които винаги се отзовават първи в борбата с тежки бедствия и кризи, и оказват помощ на пострадалите. Президентът Радев открои изключителния принос на БЧК в справянето с тежки предизвикателства през последната година, сред които бежанската вълна от Украйна и наводненията в Карловско. „Поздравявам ви за това, че винаги сте на място, с перфектна организацията“, посочи Румен Радев.

На срещата с ръководството на БЧК бяха обсъдени възможностите в България да бъде изграден европейски център за сътрудничество и взаимопомощ при бедствия, аварии и катастрофи, като за тази цел бъде създаден институт, училище за парамедици и база за съхраняване на запаси, които да бъдат използвани при бедствия на Балканския полуостров.

Ръководството на БЧК отправи покана към държавния глава да поеме патронажа на 145-годишнината от създаването на най-голямата хуманитарна организация у нас, която се навършва догодина.

 

 

 

 

 


 

 

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

Президентът Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на ЕЦБ Кристин Лагард

7 декември 2022 | 18:06
Държавният глава открои действията на служебното правителство за предотвратяване на риска от прекомерно задлъжняване на страната, както и усилията за намаляване на инфлацията, които дават резултат през октомври.

Президентът: Висшето военно ръководство трябва да продължи да отстоява ускоряването на модернизацията на Българската армия

7 декември 2022 | 16:04
Държавният глава удостои български военнослужещи с висше офицерско звание

Еднократна финансова помощ от 4500 лв. по инициативата на президента „Подкрепи една мечта“ получиха 17 младежи в неравностойно положение, записани във висши училища

7 декември 2022 | 16:04
Седемнадесет младежи, които продължават образованието си във висши училища и колежи, получиха еднократна финансова помощ в размер на 4500 лева по инициативата на президента „Подкрепи една мечта“. Право да получат еднократна финансова помощ в размер на 2345,45 лв. имат и шестима ученици от 12-и клас, настанени в социална услуга от резидентен тип, завършили 11-и клас с отличен успех.

Вицепрезидентът беше гост на Тържественото събрание на Великотърновския университет по случай Студентския празник

7 декември 2022 | 15:03
В приветствието си вицепрезидентът изтъкна огромния потенциал на младите хора, които наред със знанията и уменията притежават и необходимия критичен поглед към света.

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПОСЛАНИЕ ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

НАЗНАЧАВАНЕ НА ЦИК

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ


Полезни връзки