НОВИНИ

Вицепрезидентът Илияна Йотова е патрон на 25-ия Международен фестивал за любителски комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев“ в Тополовград

2022-09-20 15:04:00

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри в Тополовград юбилейното 25-о издание на Международния фестивал за любителски комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев“, което се провежда под неин патронаж. В приветствието си Йотова благодари за амбицията и усилията за утвърждаване на фестивала като значимо културно събитие на община Тополовград, Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий – 1894“, на Министерство на културата, Изпълнителната агенция за българите в чужбина, Съюза на артистите в България, Съюза на народните читалища.

В тазгодишното издание на фестивала, който продължава до 25 септември, се включват участници от цяла България и наши сънародници от Украйна, Молдова, Италия, Сърбия.

„Изкуството е по-силно от войната и неволите. Когато се потопи в магията на изкуството, човек заживява с героите и техните съдби и забравя трудностите. Изкуството дава необходимия лъч надежда, че ще преборим кризите“, изтъкна в приветствието си вицепрезидентът. Тя благодари на участниците за таланта, амбицията и всеотдайността и посочи, че редица велики актьори са направили първите си стъпки като любители.

 

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

Президентът: Политиците не трябва да губят връзка с Българската армия, за да осъзнават значението и последиците от решенията си в сферата на отбраната и сигурността

6 декември 2023 | 15:03
Политиците не трябва да губят връзка с Българската армия, за да осъзнават значението и последиците от решенията си в сферата на отбраната и сигурността. Отчетлива тенденция е все по-често отговорни постове в законодателната и изпълнителната власт да заемат много хора, които нямат задълбочена представа от проблемите в областта на сигурността и отбраната, но от техните решения зависи развитието на тези сектори и бъдещето на страната. Това заяви президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев на среща с ръководството на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР).

Президентът Радев: Отстояването на националните интереси изисква компетентни лидери в сектора на сигурността

5 декември 2023 | 17:05
Държавният глава проведе среща със студенти от специалност „Национална сигурност“ във Военна академия „Г. С. Раковски“

Вицепрезидентът Йотова връчи стипендии от дарителската инициатива на Нели и Робърт Гипсън

5 декември 2023 | 14:02
По време на церемонията вицепрезидентът отбеляза дългата традиция на дарителството в българската история

Президентът Румен Радев удостои посланика на Аржентина у нас Алфредо Атанасоф с орден „Мадарски конник“ първа степен

4 декември 2023 | 17:05
На събитието присъства и вицепрезидентът Илияна Йотова

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПОСЛАНИЕ ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ


Полезни връзки