НОВИНИ

Вицепрезидентът: Младите хора гледат на живота отвъд стереотипите и клишетата. Това ни трябва!

2021-09-10 17:17:00

Илияна Йотова отличи български ученици, участвали в Международната награда на херцога на Единбург, която е под патронажа на държавния глава Румен Радев

„Младите хора на България ни дават много със своята енергия и амбиция, със смелостта да отстояват себе си, да защитават позициите си със сериозни аргументи. Най-ценното – умеят да гледат на живота отвъд стереотипите и клишетата.“ С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към учениците, участвали в Международната награда на херцога на Единбург. На официална церемония в Националния исторически музей вицепрезидентът Йотова и посланикът на Великобритания в България Роб Диксън отличиха 31 български ученици, постигнали златно и сребърно ниво в наградата.

Създадената през 1956 г. Награда на херцога на Единбург е международна програма, в която младежи на възраст от 14 до 24 г., с помощта на лидери, постигат цели, поставени от самите тях. В трите нива на програмата – бронзово, сребърно и златно, младите хора предизвикват себе си в различни сфери и така придобиват умения и качества, които допринасят за тяхното личностно развитие и активно участие в общността, в която живеят. Инициативата се организира в 160 държави. В България се провежда под патронажа на държавния глава Румен Радев.

В приветствието си вицепрезидентът сподели, че винаги е работила с млади хора заради тяхната енергия и нестандартен поглед. „Едни от най-успешните инициативи, които съм организирала през цялата си кариера, са заедно с млади хора. Именно с британското посолство си партнираме в инициативата „Посланик за един ден“, която изгражда лидери“, посочи Илияна Йотова.

Вицепрезидентът определи Международната награда на херцога на Единбург като мощен стимул за развитието на младите хора, който им помага да опознаят себе си и света, дава им възможност да открият свои неподозирани качества и умения. Илияна Йотова цитира Виктор от София, отличен през 2020 г., според когото програмата учи на отговорност към себе си и към другите.

Своето признание вицепрезидентът изрази към всички, които развиват и подкрепят престижната международна инициатива. „Вие сте осъзнали, че най-ценна е инвестицията в нашите деца. Давате най-нужното за всеки млад човек – подадената ръка за подкрепа и кураж за големи мечти“, изтъкна Илияна Йотова.

Вицепрезидентът поздрави участниците от името на държавния глава Румен Радев.

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

Румен Радев: ЕС трябва да е силно ангажиран с борбата срещу корупцията и отстояването на принципите на демокрацията в България

24 септември 2021 | 19:07
Държавният глава проведе среща с представители на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европейския парламент

Вицепрезидентът удостои с почетни плакети Народно читалище „Добри Войников – 1856“ в Шумен по повод 165-годишнината му

24 септември 2021 | 10:10
Вицепрезидентът Илияна Йотова беше официален гост на честването на 165-годишнината от създаването на Народно читалище „Добри Войников – 1856“ в град Шумен. По случай паметния юбилей и активна дейност Илияна Йотова удостои читалището с директор Николай Николов и негови дейци с почетния плакет на вицепрезидента и подари на читалищната библиотека книги на български автори.

Президентът: Творчеството на Иван Вазов продължава да ни учи кои сме

23 септември 2021 | 09:09
Държавният глава връчи годишната награда за духовен принос „Иван Вазов“ на писателя Владимир Зарев

Президентът Румен Радев: Независимостта се гради на усилията на посветени държавници, но и на уверен в себе си народ

22 септември 2021 | 11:11
Решимостта окончателно да скъсат със зависимистите от миналото затвърждава самочувствието и вярата на българите в собствени им сили и в способността им сами да коват съдбата си, подчерта държавният глава в словото си по повод навършването на 113 години от обявяването на Независимостта на България във Велико Търново

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПОСЛАНИЕ ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

НАЗНАЧАВАНЕ НА ЦИК

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА

ТРИ МОРЕТА - БЪЛГАРИЯ 2021

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ


Полезни връзки