НОВИНИ

Президентът удостои с орден „Мадарски конник“ - първа степен посланика на Държавата Катар у нас Рашид бин Али Ал-Хатър

2021-07-30 16:38:00

България отдава голямо значение на развитието на сътрудничеството и приятелството с Държавата Катар, която е наш приоритетен партньор и приятел в региона на Персийския залив. Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес на „Дондуков“ 2 удостои с орден „Мадарски конник“ – първа степен посланика на Държавата Катар в Република България Рашид бин Али Ал-Хатър.

Дипломатът получи отличието за приноса си за развитието и укрепването на двустранните отношения между Република България и Държавата Катар. Президентът Радев изтъкна всеотдайната работа на посланик Ал-Хатър за задълбочаването на политическите, икономическите и културните връзки между двете страни.

Румен Радев отбеляза постиженията на дипломата за привличането на интереса на деловите среди в Катар към общи проекти с България в приоритетни области като икономиката, информационните технологии, банковото дело, здравеопазването, селското стопанство, туризма, културата и образованието. „Виждаме нови перспективи за развитие на нашето сътрудничество за развитие на всички области от взаимен интерес”, подчерта държавният глава.

„През последните пет години имахме голям успех. Между България и Катар съществува партньорство, развито благодарение на интензивните отношения на двустранно ниво – реализирахме срещи на високо равнище, подписахме редица споразумения и меморандуми в сфери на общ интерес“, заяви посланик Рашид бин Али Ал-Хатър и изрази признателност за високото отличие. 

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

Румен Радев: ЕС трябва да е силно ангажиран с борбата срещу корупцията и отстояването на принципите на демокрацията в България

24 септември 2021 | 19:07
Държавният глава проведе среща с представители на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европейския парламент

Вицепрезидентът удостои с почетни плакети Народно читалище „Добри Войников – 1856“ в Шумен по повод 165-годишнината му

24 септември 2021 | 10:10
Вицепрезидентът Илияна Йотова беше официален гост на честването на 165-годишнината от създаването на Народно читалище „Добри Войников – 1856“ в град Шумен. По случай паметния юбилей и активна дейност Илияна Йотова удостои читалището с директор Николай Николов и негови дейци с почетния плакет на вицепрезидента и подари на читалищната библиотека книги на български автори.

Президентът: Творчеството на Иван Вазов продължава да ни учи кои сме

23 септември 2021 | 09:09
Държавният глава връчи годишната награда за духовен принос „Иван Вазов“ на писателя Владимир Зарев

Президентът Румен Радев: Независимостта се гради на усилията на посветени държавници, но и на уверен в себе си народ

22 септември 2021 | 11:11
Решимостта окончателно да скъсат със зависимистите от миналото затвърждава самочувствието и вярата на българите в собствени им сили и в способността им сами да коват съдбата си, подчерта държавният глава в словото си по повод навършването на 113 години от обявяването на Независимостта на България във Велико Търново

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПОСЛАНИЕ ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

НАЗНАЧАВАНЕ НА ЦИК

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА

ТРИ МОРЕТА - БЪЛГАРИЯ 2021

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ


Полезни връзки