НОВИНИ

Публикувани са проектите на законите, свързани със сектор „Сигурност”

2012-09-10 19:01:45 Проектите на Закон за управление и функциониране на системата за защита на националната сигурност на Република България, на Закон за Държавната агенция „Разузнаване”, на Закон за военното разузнаване, както и проектозаконът за Националната служба за охрана, можете да намерите на следните адреси:

Проект на Закон за военното разузнаване

Проект на Закон за управление и функциониране на системата за защита на националната сигурност на Република България

Проект на Закон за Държавната агенция „Разузнаване”

Проект на Закон за Националната служба за охрана

Решението за изготвянето на законите за сектор „Сигурност” беше взето с пълен консенсус от участниците в заседанието на първия Консултативен съвет за национална сигурност, който президентът Росен Плевнелиев свика на 25 февруари 2012 година. Политическо единодушие за необходимостта от ясна регламентация на дейността на службите от сектор „Сигурност” беше постигнато и в рамките на „Месеца на политическите консултации”, иницииран от президента през пролетта на тази година. Да работи за внасянето и приемането на проектозаконите до 2013 г. е и един от ангажиментите на държавния глава.

На 21 септември 2012 г. в рамките на Съвета по външна политика, отбрана и сигурност към президента Росен Плевнелиев ще се проведе публично обсъждане на проектозаконите с представители на службите, на парламентарно представените политически сили, на научната общност, на неправителствения сектор, както и с експерти по сигурността.

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

Румен Радев поздрави финалистите в международния конкурс по програмиране CodeIT

21 юни 2021 | 18:06
Румен Радев приветства участниците за дръзновението да се занимават именно с програмиране и прилагане на водещи софтуерни продукти в ежедневието. По думите му създадените от тях модели са възможност за нов поглед към настоящето и бъдещето, а волята и упоритостта, с която младите хора доказват своя талант, е и отговорност, защото разработеният софтуер се прилага във всички сфери на обществения живот и моделира обществените отношения.

Президентът Румен Радев освободи със свой указ председателя на Държавна агенция „Разузнаване“ Атанас Атанасов

18 юни 2021 | 14:02
Президентът Румен Радев освободи със свой указ председателя на Държавна агенция „Разузнаване“ Атанас Атанасов

Румен Радев: България очаква прагматичен диалог с Република Северна Македония, който да води до конкретни, устойчиви и необратими резултати в двустранните отношения

17 юни 2021 | 20:08
Надявам се да имаме така необходимия прагматичен диалог с конкретни, устойчиви и необратими резултати, които да доведат до започване на преговори за членство в Европейския съюз от страна на Република Северна Македония. Това заяви президентът Румен Радев по време на среща на „Дондуков“ 2 с министър-председателя на Република Северна Македония Зоран Заев.

Президентът Румен Радев проведе видеоконферентен разговор с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел

17 юни 2021 | 18:06
Националните планове за възстановяване и устойчивост са инвестиция в модернизацията, солидарността, в общата сила и бъдеще на ЕС. Българският план за възстановяване и устойчивост е в процес на изготвяне и предстои да бъде представен през месец юли т.г. Това заяви президентът Румен Радев, който заедно с други лидери на държави-членки на Европейския съюз участва във видеоконферентен разговор с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПОСЛАНИЕ ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

НАЗНАЧАВАНЕ НА ЦИК

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА

ТРИ МОРЕТА - БЪЛГАРИЯ 2021

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ


Полезни връзки