НОВИНИ

Администрацията на Президента сключи споразумение с ПОК “Доверие” в рамките на инициативата “Подкрепи една мечта”

2012-08-17 09:45:00 Администрацията на Президента на Република България сключи споразумение с Пенсионно-осигурителна компания „Доверие“, с което двете институции обединяват усилията си в подкрепа на младежи, напуснали специализирани институции за деца, центрове за настаняване от семеен тип или защитени жилища, които продължават образованието си във висше училище по професионално направление „икономика“. Споразумението е сключено в рамките на инициативата на президента Росен Плевнелиев “Подкрепи една мечта” и има за цел да насърчи младежи в уязвимо положение да продължат своето образование, за да са конкурентноспособни на пазара на труда.

Съгласно споразумението ПОК “Доверие” ще сключи с един младеж за месечна издръжка за периода на обучение по специалността в съответното висше училище и осигуряване на подходяща работа в компанията за срок не по-малко от 2 години след придобиване на съответната квалификация. Администрацията на Президента поема отговорност за подбора на кандидатите, като осигури приемането на заявления и извърши предварителен преглед за допускане до интервю с представители на двете институции.- напускат или са напуснали през 2012 г. специализирана институция за деца, център за настаняване от семеен тип или защитено жилище;
- кандидатствали са във висше училище и са приети за учебната 2012 г. -2013 г.;
- записани са за студенти във висше училище в първи курс по професионално направление „икономика“ през 2012 г.

За допускане до интервю кандидатите представят:

- молба в свободен текст за допускане до интервю с адрес за кореспонденция и телефонен номер за връзка;
- уверение–оригинал, че са записани за студенти в първи курс по професионално направление „икономика“ от съответното висше училище;
- документ, удостоверяващ изпитния резултат, с който са приети във висше училище;
- копие на личната карта;
- служебна бележка-оригинал от представляващия специализираната институция, центъра за настаняване от семеен тип или защитеното жилище, удостоверяваща срока, за който са били настанени или са ползвали услугата;
- декларация в свободен текст за съгласие личните им данни да бъдат използвани във връзка с отчитане на резултатите от инициативата.

Документите се подават до 20 октомври 2012 г. в Администрацията на Президента за Кабинет на Деяна Костадинова – Секретар по социални политики, младежта и спорта.

ОЩЕ ОТ НОВИНИ

Румен Радев поздрави финалистите в международния конкурс по програмиране CodeIT

21 юни 2021 | 18:06
Румен Радев приветства участниците за дръзновението да се занимават именно с програмиране и прилагане на водещи софтуерни продукти в ежедневието. По думите му създадените от тях модели са възможност за нов поглед към настоящето и бъдещето, а волята и упоритостта, с която младите хора доказват своя талант, е и отговорност, защото разработеният софтуер се прилага във всички сфери на обществения живот и моделира обществените отношения.

Президентът Румен Радев освободи със свой указ председателя на Държавна агенция „Разузнаване“ Атанас Атанасов

18 юни 2021 | 14:02
Президентът Румен Радев освободи със свой указ председателя на Държавна агенция „Разузнаване“ Атанас Атанасов

Румен Радев: България очаква прагматичен диалог с Република Северна Македония, който да води до конкретни, устойчиви и необратими резултати в двустранните отношения

17 юни 2021 | 20:08
Надявам се да имаме така необходимия прагматичен диалог с конкретни, устойчиви и необратими резултати, които да доведат до започване на преговори за членство в Европейския съюз от страна на Република Северна Македония. Това заяви президентът Румен Радев по време на среща на „Дондуков“ 2 с министър-председателя на Република Северна Македония Зоран Заев.

Президентът Румен Радев проведе видеоконферентен разговор с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел

17 юни 2021 | 18:06
Националните планове за възстановяване и устойчивост са инвестиция в модернизацията, солидарността, в общата сила и бъдеще на ЕС. Българският план за възстановяване и устойчивост е в процес на изготвяне и предстои да бъде представен през месец юли т.г. Това заяви президентът Румен Радев, който заедно с други лидери на държави-членки на Европейския съюз участва във видеоконферентен разговор с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПОСЛАНИЕ ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

НАЗНАЧАВАНЕ НА ЦИК

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА

ТРИ МОРЕТА - БЪЛГАРИЯ 2021

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ


Полезни връзки