Конкурсът за наградите „Джон Атанасов“ ще се проведе за дванадесета поредна година

3 април 2014 | 14:02

Днес, 3 април, стартира конкурсът за наградата на името на световноизвестния изобретател от български произход Джон Атанасов. Отличията „Джон Атанасов“ на Президента на Републиката за постижения в областта на информационните и комуникационните технологии ще бъде връчено от държавния глава за дванадесета поредна година.
 
От 2003 година насам призът „Джон Атанасов“ отличава постиженията на талантливи млади български учени, чиито изобретения имат висок приложен потенциал. Конкурсът се провежда в три категории – Награда за обещаващ млад изследовател, Грамота за прилагане на научни постижения и проекти с висока обществена стойност и Грамота за ученици и техните преподаватели.

За първи път всички участници, достигнали до финалния етап на конкурса, ще имат възможност да участват в менторски или в стажантски програми, а носителите на отличията „Джон Атанасов“ – в научен проект на утвърден екип от специалисти. Така младите таланти ще имат шанс да участват в процеса на създаване на ново знание в академичните среди и в приложението на иновативни изобретения в практиката на реалния бизнес и в ежедневието на хората.

Крайният срок за кандидатстване за отличията е 6 август 2014 година. Правилата за всяка от категориите и необходимите документи за участие в конкурса са публикувани на интернет страницата на Наградата.

Допълнителна информация може да получите на тел. 02/92 39 106 и на е-mail: nagradajohnatanasoff@president.bg

 

Още от ИНИЦИАТИВИ


ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПОСЛАНИЕ ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ


Полезни връзки