14 септември 2016 | 00:12

Президентът Росен Плевнелиев ще бъде домакин на 12-ата Среща на държавните ръководители на страните от групата „Арайолуш“

На 14 септември в Регионалния Етнографски музей в град Пловдив и на 15 септември в Националния исторически музей в град София ще се проведе 12-ата Среща на президентите на страните от групата „Арайолуш“.
 
По покана на държавния глава Росен Плевнелиев на посещение в България ще бъдат президентът на Федерална република Германия Йоахим Гаук; на Италианската република Серджо Матарела; на Република Латвия Раймондс Вейонис; на Република Малта Мари-Луис Колейро Прека; на Република Полша Анджей Дуда; на Португалската република Марсело Ребело Де Соуза; на Република Словения Борут Пахор; на Република Унгария Янош Адер и на Република Финландия Саули Нийнистьо.
 
През 2015 г. в Германия страната ни единодушно бе определена за домакин на следващата среща на групата „Арайолуш“. В рамките на форума в Пловдив и София държавните ръководители на парламентарните републики в Европейския съюз ще обсъдят бъдещето на обединена Европа и на Балканите, както и предизвикателствата, пред които сме изправени днес – миграционната криза, борбата с тероризма, Европа след Брекзит. На 15 септември участниците в срещата на най-високо равнище ще дадат съвместна пресконференция в Дом 2 на Резиденция „Бояна“ в София.

***

14 септември - град Пловдив

Градина на регионалния Етнографски музей
14.15-14.50 часа – Официално посрещане от президента Росен Плевнелиев на държавните глави от групата „Арайолуш“.
(Възможност за снимки; Екип на БНТ предава картината в Пресцентъра в Дома на културата „Борис Христов“)

14.55 часа – Семейна снимка на участниците в срещата пред фасадата на Регионалния Етнографски музей
(Възможност за снимки; Екип на БНТ предава картината в Пресцентъра в Дома на културата „Борис Христов“)

15.00-15.15 часа – Официално откриване от президента Росен Плевнелиев на 12-ата Среща на държавните глави на страните от групата „Арайолуш“.
(Възможност за снимки от екип на БНТ и предаване на картината в Пресцентъра в Дома на културата „Борис Христов“)

15 септември - град София

9.15-9.45 часа – Президентът Росен Плевнелиев посреща участниците в 12-ата Среща на държавните глави на страните от групата „Арайолуш“ в Националния исторически музей.
(Възможност за протоколни снимки във фоайето на НИМ)

11.30-12.15 часа – Пресконференция в Дом 2 на Резиденция „Бояна“.
 

***

На 14 септември в град Пловдив за представителите на медиите ще бъдат създадени акредитационна маса и пресцентър в Дома на културата „Борис Христов“ (ул. „Гладстон“ 15, гр.Пловдив, 4000). Журналистите ще могат да получат акредитационните си баджове от 10.00 до 12.45 часа.

Поради ограниченото пространство в градината на Регионалния Етнографски музей, транспорт от Дома на Културата до Музея и обратно, ще бъде осигурен само за фотографи и оператори. Репортерите ще могат да наблюдават официалното посрещане, „семейната снимка“ на участниците в срещата и встъпителните думи на президента Росен Плевнелиев на екрани в пресцентъра в Дома на културата.

Транспортът за фотографите и операторите ще потегли от Дома на Културата за Етнографския музей не по-късно от 13.00 часа. Проверка за сигурност ще бъде направена на КПП на паркинга на улица „Съборна“ на входа на Стария град в Пловдив.
 
Пресцентърът в град Пловдив ще бъде открит за представителите на медии от 10.00 до 18.45 часа.
 
На 15 септември представителите на медиите, които ще отразят пресконференцията в Дом 2 на Резиденция „Бояна“, могат да получат акредитационните си баджове на входа на резиденцията (ул. Витошко лале 16) от 8.00 до 10.45 часа.
 
За оператори и фоторепортери ще бъде осигурен достъп за протоколни снимки до сградата на Националния исторически музей. Те трябва да са заели местата си в НИМ не по-късно от 8.55 часа.
 
От 11.30 часа ще започне пресконференцията на държавните глави в Дом 2 на Резиденция „Бояна“, където ще бъде разположен и пресцентърът.

 


PROGRAM FOR THE 12TH MEETING OF THE HEADS OF STATE OF THE ARRAIOLOS GROUP
Plovdiv and Sofia, 14-15 September 201614 September

14.15-14.50 Official welcoming by the President of Bulgaria.
Place: Ethnographic museum, Old Town of Plovdiv
Photo opportunity (only for photographers, cameramen).
Live broadcast of the welcoming will be provided in the Press centre.

14.55 Family photo.
Photo opportunity (only for photographers, cameramen).
Live broadcast of the Family photo will be provided in the Press centre.

15.00-15.40 Official opening of the 12th Meeting of the Heads of State of the Arraiolos Group.
Place: Ethnographic museum, Ground floor
•    Opening address by H.E. the President of Bulgaria.
Live broadcast of the opening address will be provided in the Press centre.
Photo opportunity in the beginning for the official photographers/cameramen (with white badges).

15.45-16.45 First working session.

17.15-18.00 Continue of the First working session.


15 September

09.15-09.45 Arrival in Sofia, National History Museum.
Photo opportunity (only for photographers, cameramen).

10.00 – 11.15 Second working session.

11.30-12.15 Press-conference.
Boyana Residence, Building 2, Conference Room Triaditza
Statements by the Presidents (3min.)

***
Dear Colleagues,

You can receive your access badges on the day of the Meeting - September 14th 2016, from 10:00 to 12:45 EEST(UTC+3).

The Accreditation desk will be settled at the House of Culture “Boris Hristov” / 15 Gladstone Str., Plovdiv, 4000/. The reporters will have access to the Press centre in the House of Culture “Boris Hristov”. Transport will be provided only for Cameramen and Photographers to the Plovdiv Regional Ethnographic Museum and back to the Press center. The transport for cameramen and photographers for the Regional Ethnographic Museum will leave at 13.00 EEST(UTC+3) from the House of Culture.

If you are covering only the 2nd day of the Meeting in Boyana Residence in Sofia, you may receive your Media access badge on September 15th 2016, from 08:00 to 11.00 EEST(UTC+3). The Accreditation desk will be settled at the Entrance of Boyana Residence /16 Vitoshko lale Str., 1618 Sofia, National Museum of History/.

Photographers and cameramen covering the welcoming by the President Rosen Plevneliev at the National History Museum should be at the lobby of the Museum before 09.00 EEST(UTC+3). 
 

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПОСЛАНИЕ ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ


Полезни връзки