16 май 2024 | 00:12

Програма на президента Румен Радев и на вицепрезидента Илияна Йотова за 16 май

Държавният глава Румен Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци на образованието, науката, културата и изкуството

На 16 май, четвъртък, на тържествени церемонии в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци на образованието, науката, културата и изкуството.

От 11.00 часа президентът ще отличи акад. д.м.н. Лъчезар Трайков, чл.-кор. д.б.н. Илза Пъжева, чл.-кор. д.н. Иван Гранитски, проф. д.и.н. Андрей Пантев, проф. д-р Греди Асса, и д-р Ваня Монева.

От 14.00 часа държавният глава Румен Радев ще удостои с Почетния знак на президента народните певици Калинка Згурова от Странджанската фолклорна област и Лиляна Галевска от Шопската фолклорна област, музиканта и композитор Константин Цеков, хореографа Анатолий Клочков и читалищните деятели Денка Евстатиева и Анита Тарасевич.  
 

***

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на откриването на „Сигурна зона за непридружени деца“ в Регистрационно-приемателен център – Харманли

В четвъртък, 16 май, в 11.00 часа вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на откриването на „Сигурна зона за непридружени деца бежанци“ в Регистрационно-приемателния център в град Харманли. Сигурната зона в Харманли е създадена съвместно с Държавната агенция за бежанците, УНИЦЕФ България и Международната организация по миграция (МОМ) България, с подкрепата на Държавния департамент по миграция (SEM) на Швейцария.

 

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПОСЛАНИЕ ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ


Полезни връзки