8 май 2024 | 00:12

Държавният глава Румен Радев ще бъде на официално посещение в Република Азербайджан

Президентите Румен Радев и Илхам Алиев ще подпишат Съвместна декларация за укрепване на стратегическото партньорство между България и Азербайджан

На 8 май държавният глава Румен Радев ще бъде на официално посещение в Република Азербайджан по покана на своя колега президента Илхам Алиев. Във водената от българския президент делегация участват служебният министър на енергетиката, председателят на Групата за приятелство България-Азербайджан в Народното събрание и представители на бизнеса.

Укрепването и задълбочаването на двустранното стратегическо партньорство в сфери от взаимен интерес, сред които икономиката, енергетиката, високите технологии, иновациите, транспорта и туризма ще бъдат във фокуса на посещението на президента Румен Радев.

Българският държавен глава ще бъде посрещнат с официална церемония от президента на Азербайджан. Румен Радев и Илхам Алиев ще проведат среща „на четири очи“ и ще ръководят пленарните разговори между делегациите на двете държави, след което ще подпишат Съвместна декларация за укрепване на стратегическото партньорство между България и Азербайджан.

В Баку президентът Румен Радев ще се срещне с председателя на парламента на Република Азербайджан проф. Сахиба Гафарова и ще разговаря с български специалисти, работещи в областта на спорта в Азербайджан.

По време на посещението си в Азербайджан българският държавен глава ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева.
 

 

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПОСЛАНИЕ ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ


Полезни връзки