20 април 2024 | 00:12

Програма на президента Румен Радев и на вицепрезидента Илияна Йотова за 20 април

Президентът Румен Радев ще открие международния турнир Sofia Karate Open 2024 – Купа на президента

На 20 април, събота, от 13.00 часа президентът Румен Радев ще открие международния турнир Sofia Karate Open 2024 – Купа на президента. Спортното събитие се провежда за 11-и път и тази година ще събере над 1500 участници от 20 държави.

Турнирът е част от събитията на инициативата на държавния глава „Спортувай с президента“, която насърчава и подкрепя физическата активност сред българските деца и младежи чрез извънучилищни спортни занимания.  Румен Радев ще приветства състезателите и ще предаде на организаторите Купата на президента, която в края на турнира ще бъде връчена на отборния победител.

През изминалата година деца от карате клубове в цялата страна се справиха успешно с „Президентския тест“ - част от инициативата „Спортувай с президента“. Държавният глава награждава младежите, постигнали най-добри резултати в края на учебната година.  

***

Под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова във Варна ще се проведе XXVII Фестивал на франкофонския училищен театър

На 20 април, събота, в Държавната опера – Варна ще се проведе XXVII Фестивал на франкофонския училищен театър. Във фестивала, който се провежда под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова, ще се представят осем театрални трупи от ученици от 9-и, 10-и и 11-и клас от цялата страна. В 18.30 часа Йотова ще приветства участниците и ще връчи специалната награда на вицепрезидента.

Със свои спектакли ще участват ученици  от  ПЕГ „Проф. Д-р Асен Златаров“ – Велико Търново, от 35 СЕУ „Добри Войников“ – София, от 4 ЕГ „Фр. Жолио-Кюри“ – Варна, от 9 ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“ –София, от ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ – Благоевград, от ПГРЕ „Г. С. Раковски“ – Бургас, от ГПЧЕ „Ромен Ролан“ – Стара Загора, и от ГПЧЕ „Симеон Радев“ – Перник.

Фестивалът се организира от „Алианс Франсез“ – Варна, Асоциацията на преподавателите по френски език в България, Френския институт в България, в партньорство с Държавната опера – Варна, 4 ЕГ „Фредерик Жолио-Кюри“ - Варна, и с подкрепата на Община Варна и Министерството на образованието и науката.

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПОСЛАНИЕ ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ


Полезни връзки