20 септември 2023 | 00:12

Президентът Румен Радев ръководи българската делегация на 78-ата сесия на Общото събрание на ООН

От 18 до 21 септември президентът Румен Радев е на работно посещение в Ню Йорк, САЩ. Държавният глава ръководи българската делегация и представя страната ни в рамките на 78-ата сесия на Общото събрание на ООН.

На 20 септември държавният глава Румен Радев ще участва в Срещата на върха за  климата под егидата на Генералния секретар на ООН.

Българският държавен глава ще направи изказване в рамките на Общия дебат на 78-ата сесия на Общото събрание на ООН (изказването се предвижда около 19.00-19.30 часа българско време).

Темата на Общия дебат на 78-ата сесия е „Възстановяване на доверието и възобновяване на глобалната солидарност: ускоряване на действията по Дневен ред 2030 г. и неговите цели за устойчиво развитие за постигане на мир, просперитет, прогрес и устойчивост за всички“.

В програмата на българския президент за деня са предвидени двустранни срещи с президента на Република Корея Юн Сук Йол, с министъра на външните работи на Кралство Саудитска Арабия принц Фейсал бин Фархан ал Сауд и други.

На 21 септември президентът Румен Радев ще проведе среща с  генералния секретар на ООН Антониу Гутериш.

В делегацията, ръководена от българския държавен глава, е заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел.

В рамките на посещението си в САЩ президентът Румен Радев е придружаван от съпругата си Десислава Радева.

 

 

 


 

 

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПОСЛАНИЕ ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ


Полезни връзки