29 май 2023 | 00:12

Програма на президента за 29 май

На 29 май, понеделник, от 10.00  часа президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев ще посети учебен полигон „Ново село“ в деня за представяне на способности на участниците в тактическото учение с бойни стрелби „Отбранителен щит 23“.

От 17.00 часа на „Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по големина парламентарна група в 49-ото Народно събрание - "Продължаваме Промяната-Демократична България“.

По-късно през деня, президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева ще бъдат домакини на традиционния абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение. Събитието е част от благотворителната инициатива на държавния глава „Подкрепи една мечта“ и се осъществява чрез финансови средства, набрани от дарителска кампания.

В 19.30 часа, в Дом 2 на резиденция „Бояна“ президентът и неговата съпруга ще посрещнат близо 100 зрелостници от випуск 2023, които са настанени в социална услуга от резидентен тип, завършват специални училища за ученици с нарушено зрение или с увреден слух. На събитието ще присъства и вицепрезидентът Илияна Йотова.  

Продуцентска компания „Дрийм Тийм Прадакшънс” за пореден път организира благотворително артистичната програма на тържеството. Водещ на събитието ще бъде актьорът Петьо Петков. Изпълнителите и артистите, които ще подкрепят инициативата на държавния глава, са Б.Т.Р., Прея, Дивна, Део и Играта, Мойсей, „Дийп Зоун Проджект”, вокално трио „ЛаТиДа“, група „СкандаУ“, трио „Вива“, Печенката, група RDMK, танцов ансамбъл „Пламъче“, Руслан Мъйнов, Нели Петкова, Марина Кискинова и рапърът Устата.
 

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПОСЛАНИЕ ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ


Полезни връзки