7 декември 2022 | 00:12

Държавният глава Румен Радев ще удостои български военнослужещи с висше офицерско звание

На 7 декември, сряда, от 14.00 часа в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще удостои военнослужещи с висши офицерски звания.
 
Със свой указ президентът освобождава генерал-майор Михаил Попов като Командир на Сухопътните войски и го назначава на длъжността „Заместник-началник на отбраната“. Държавният глава ще го удостои с висше офицерско звание „генерал-лейтенант“.

Бригаден генерал Деян Дешков се освобождава от длъжността „Командир на 61-ва механизирана бригада“ и с указ се назначава за Командир на Сухопътни войски.  Той ще бъде удостоен от президента с висше офицерско звание „генерал-майор“.

Президентът назначава полковник Иван Иванов за заместник-началник на щаба по операциите в щаба на многонационалния корпус „Югоизток“ в Сибиу, Румъния. На церемонията държавният глава ще го удостои с  висше офицерско звание „бригаден генерал“.

***

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на Тържественото събрание във Великотърновския университет по случай Студентския празник

В сряда, 7 декември, от 11.00 часа вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на Тържественото събрание на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ по случай Студентския празник.

 

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПОСЛАНИЕ ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ


Полезни връзки